Padomi situācijām, kad esi bez vārdiem

Pirmkārt, atceries, ka vissvarīgākā lieta ir saglabāt mieru. Ja tu sevī ielaid paniku, uz to reaģēs arī tavs ķermenis – paaugstināsies tavs As**sspiediens un tava sirdsdarbība kļūs ātrāka. Kad tavs ķermenis reaģē uz stresu, ir daudz grūtāk domāt skaidri, un pavisam iespējams, ka pateiksi kaut ko bez domāšanas. Elpo dziļi un atgādini sev, ka ir pilnīgi normāli nezināt atbildes uz visiem jautājumiem. Tev šis brīdis ir jāpārdzīvo, jo nevari mainīt notikušo, toties saglabājot mierīgu prātu, atbilde varētu kļūt zināma pati no sevis.

Lasi arī: 5 vienkārši veidi, kā kļūt par pārliecinātu sievieti, ko ikviens vēlas

Nesteidzies ar ‘’es nezinu’’ teikšanu un nestāsti nepatiesību. Nesteidzies ar ‘’es nezinu’’ teikšanu personai, kurai ir svarīgi sniegt vērtīgu atbildi. Bet tajā pašā laikā esi piesardzīgs ar lietu un notikumu izdomāšanu. Bieži vien intervētājs zina un nojauš vairāk, nekā tu varētu domāt.

Uzdod jautājumus. Varbūt pats jautājums ir tas, ko tu nesaproti. Pajautā intervētājam, lai precizē teikto. Iedziļinies šajā jautājumā, lai redzētu vai tu spēj iegūt vairāk detaļas, kas palīdzēs tev to saprast.

Atklāj, ko zini. Ja tu pārzini apspriesto tematu, nesteidzies ar sava viedokļa un zināšanu izklāstīšanu. Savu domu izteikšana skaļi var palīdzēt tev saprast, kur ir problēma un kāpēc šis jautājums tika uzdots.

Pasaki, kā tu atrastu atbildi. Pat, ja vēl nezini kāda ir atbilde uz uzdoto jautājumu, tu savam intervētājam vari soli pa solim izstāstīt, kādā veidā tu to uzzināsi. Intervētāji tev uzdod sarežģītus jautājumus tikai tāpēc, ka viņi grib zināt, kāda ir tava domāšanas stratēģija. Un reizēm tava domu gaita var būt pat svarīgāka par pašu atbildi. Viņi grib redzēt, kā spēj uzņemties iniciatīvu un atrast risinājumus patstāvīgi, tā vietā, lai meklētu kādu, kas paturēs rociņu. Kamēr tu centies atrast problēmas risinājumu, nebūs nekas slikts, ja atzīsi, ka dažas lietas šķiet neskaidras. Tādējādi tu radīsi iespaidu par atklātību, ko otrs cilvēks novērtēs. Piemēram, ja tev kas ir jāizskaitļo savā galvā, vari teikt: ‘’Es šos aprēķinus nevaru veikt galvā, bet, šķiet, ka tie palīdzēs iegūt pareizo atbildi. Un tas, ko es varu darīt, ir izmantot kalkulatoru, lai to noskaidrotu.’’ Atklātības paušana, parāda tavu ievainojamību un patiesumu, kas liek tev šķist patīkamākam.

Lasi arī: Kādas sievietes izvēlas vīrieši: pēc zodiaka zīmes

Zini īsto brīdi, lai atklātu īstenību. Lai arī mēs pieminējām, ka teikt ‘’es nezinu’’, nav īstā lieta, ko darīt svarīgas sarunas laikā, pastāv daži izņēmumi. Ja atbilde ir kas tāds, ko tu varētu zināt tikai ar iegaumēšanas palīdzību, piemēram, vārda definīcija, tad būs labāk, ja atzīsi, ka to nezini, nekā centīsies to izdomāt saviem spēkiem. Lūk, ko tu vari teikt intervētājam: “Tas ir labs jautājums, bet diemžēl es nezinu atbildi uz šo jautājumu. Bet es priecāšos šo atbildi sniegt pēc intervijas.’’ Nebaidies pēc intervijas ar personu sazināties, nosūtot e-pastu.

Avots:

Leave a Comment