Pamatlietas, kas jāzina par adītu apģērbu tīrīšanu

Adīšanu mīl daudzi cilvēki. Nenoliedzami, pret lietām, kas darinātas pašu rokām, mēs izturamies rūpīgāk. Šī attieksme ietver arī mazgāšanas jautājumus. Galu galā, nepareizi mazgājot, adītas lietas var vienkārši sabojāties.

Tās var izstiepties un zaudēt formu. Lai to novērstu, pareizi jāmazgā un jāžāvē, tikai tad jūs varēsiet tās saglabāt ilgu laiku.

Adītu izstrādājumu mazgāšana. Galvenie punkti

Tas, ka adītas lietas ir rūpīgi jāmazgā, manuprāt, nevienam nav noslēpums. Arī žāvēt tās nepieciešams ļoti rūpīgi. Ja tas viss netiks ievērots, tad šādas lietas ilgi neizturēs, jūs tās vienkārši izstaipīsiet, un turpmāk valkāt tās vienkārši nebūs iespējams.

Pirmkārt, pirms mazgāšanas tās ilgi mērcēt nevajadzētu. Otrs punkts, kas jāatceras, ir tāds, ka šādas lietas jāmazgā tikai siltā ūdenī un tikai ar līdzekļiem, kas paredzēti vilnas izstrādājumiem.

Turklāt nekādā gadījumā nedrīkst tās izgriezt. Arī gludināt tās ar gludekli nav nepieciešams. No šādas gludināšanas lietas vairs nebūs tik pūkainas, un to sākotnējais apjoms ievērojami zudīs.

Vislabāk gludekli vienkārši aizstāt ar rullīti, ko parasti izmantojat, lai izrullētu mīklu. To var izdarīt pavisam vienkārši. Uzlieciet uz galda virsmas tīru dvieli, pa virsu tam vēl mitru adījumu un izrullējiet.

Tādējādi gludeklis jums vispār nebūs nepieciešams. Pēc tam jūs vienkārši žāvējat lietu, bet šajā procesā tai jābūt labi iztaisnotai. Labāk to žāvēt uz tīra un mīksta auduma, piemēram, kāda dvieļa.

Ja jums ir adīta lieta no angoras vilnas vai mohēras, tā jāmazgā siltā ūdenī un jāizmanto vienkāršs matu šampūns.

Lasi vēl: Neticami efektīvi un ātri veidi, kā iztīrīt piedegušo katlu vai pannu

Kopumā lietas labāk mazgāt šādā veidā. Ņemiet glāzi sausu sinepju un atšķaidiet tās saturu nelielā ūdens daudzumā. Tad šī putra būs jānokāš caur marli. Visu šo sastāvu ielej siltā ūdenī (10 litri) un ļauj tam visam nostāvēties.

Tad šajā šķīdumā var mazgāt lietas, bet tas būs jāmaina 2 vai 3 reizes. Ādas priekšmetus skalo siltā ūdenī, kam pievieno amonjaka spirtu (tējkaroti uz 10 litriem ūdens).

 

Leave a Comment