Par ko stāsta jūsu kājas? Kā pēc kājām noteikt slimību

2) Padziļinājumi

Tie parasti parādās pēc kādas ķirurģiskas iejaukšanās, operācijas vai kāda orgāna izoperēšanas tajās vietās, kur jāatrodas projekcijai. Ja kādu iekšējo orgānu funkcijas pazeminās, tad uz pēdām atbilstošajās reflektorajās zonās var pamanīt muskuļaudu samazināšanos un ādas „iekrišanos”.

 

3) Tulznas

Epidermas kutikulizācija, dēvēta arī par kaulu rumbu vai ķīļveida tulznām bieži parādās pēc ilgstošas staigāšanas. Bet šauri apavi nebūt nav vienīgais problēmas avots. Liela tulzna, piemēram, pleca reflektorajā zonā,  var liecināt par perifēru pleca iekaisumu. Tulznas uz pēdām bronhiem un plaušām atbilstošajām zonām norāda uz hroniskām šo orgānu saslimšanām- hronisku bronhītu, bronhiālo astmu utt. Tātad:

Tulzna kājas mazā pirkstiņa virspusē- laiks atmest smēķēšanu, ja smēķējāt. Jāpievērš uzmanība plaušu un bronhu Vese***ai un jāsāk nodarboties ar elpošanas vingrinājumiem.

Tulzna zem kājas lielā pirksta var būt saistīta ar osteohondrozi. Tulzna zem tā paša lielā pirksta, bet vairāk uz pēdas centra pusi, vēsta par problēmām ar degunu un mutes dobumu. Bet tulzna vēl zemāk šajā pat rajonā- par kakla un balssaišu problēmām.

Tulznas zem otrā kājas pirksta var būt saistītas ar As**srites problēmām.

Tulznas zem vidējā pirksta- iespējami iekaisuma procesi limfātiskajā sistēmā.

Tuzlnas zem ceturtā pirksta saistītas ar noslieci uz respiratorām saslimšanām.

Vieta zem kājas mazā pirkstiņa- tulznas norāda uz urīna nesaturēšanu vai, gluži otrādi, uz pārlieku lielu šķidruma aizturi organismā.

Tulzna pēdas augšdaļā signalizē par traucējumiem taisnās zarnas darbā, iespējams, par hemoroīdiem, savukārt, sievietēm par dzemdes funkciju traucējumiem.

Sārtu izaugumu parādīšanās liecina par nevēlamām izmaiņām locītavās.

Pēdas virspusē- papēža aizmugurē- atrodas svarīgs bioloģiski aktīvs punkts, kam ir liela ietekme uz sirdi un As**svadiem, virsnieru dziedzeriem un hipofīzi. Tulznas šī punkta rajonā spēcīgi ietekmēs cilvēka pašsajūtu un būs saistītas ar As**srites un As**sspiediena problēmām.

 

4) Zemādas audu struktūras izmaiņas

Taukaudu un saistaudu izmaiņas liecina par problēmu eksistenci. Granulu, sabiezējumu vai, gluži otrādi, pūslīšu parādīšanās liecina par iespējamām patoloģiskām izmaiņām vai pazeminātu darbības efektivitāti zonām atbilstošajos iekšējos orgānos.

 

5) Virsādas un dziedzeru stāvoklis:

Nepārtraukti mitras, svīstošas, aukstas pēdas norāda uz kalcija trūkumu un vairogdziedzera darbības traucējumiem.

Sausas un karstas pēdas var norādīt uz tādām saslimšanām, kā hipertonija, ateroskleroze vai termoregulācijas traucējumiem organismā.

Sausa un kairināta āda ar izteiktiem ādas sabiezinājumiem uz papēža un pēdas pacēluma- signāls A un B grupas vitamīnu trūkumam, nervu sistēmas pārslodzei un kopējam enerģijas izsīkumam organismā.

Vienmērīgi sabiezināta pēdas āda- signāls vielmaiņais traucējumiem, kuras iemesls var būt disbakterioze vai hroniska endokrīna saslimšana.

 

 

6) Naga plātnīšu stāvoklis

Sabiezējumi un slāņaini kāju nagi bieži atspoguļo kalcija uzsūkšanās traucējumus zarnu traktā, vispārēju kalcija deficītu, slēptu osteoporozi, paaugstinātu kaulu trauslumu. Nagu izmaiņas var attīstīties diezgan ātri, dažu mēnešu laikā. Tā diezgan bieži gadās sievietēm menopauzes vecumā.

 

Leave a Comment