Pārsteidzoši! Ja Tev ir šādi mati, Tu nevari saslimt ar vēzi

 

Veidojot frizūru, viena no kaitinošākajām lietām ir mati virs pieres jeb, tā saucamā, “čolka” vai “ponijs”. Šie mati ir tik kaprīzi, ka neviena ķemme tos nespēj savaldīt. Dažreiz nelīdz pat matu želeja, un tas Tevi sāk kaitināt vēl vairāk. Iespējams, Tev šie mati tomēr iepatiksies, jo, kā izrādās, tie var Tevi pasargāt.

item-flw-1101-silky-straight-hairline-in-color-1-black

Vairāki pētnieki ir noskaidrojuši, ka pastāv saistība starp matiem virs pieres un ģenētisku noslieci, kas pasargā organismu no vēža attīstības. Izrādās, ka šādi mati ir tikai tiem cilvēkiem, kuriem ir, tā saucamās, “polarizētās šūnas”.

Olbaltumviela, kas novērš vēža attīstību, atbild arī par šūnu dalīšanos, DNS replicēšanu, kā arī šūnu pašiznīcināšanos. Kad zinātnieki šo olbaltumvielu ievadīja kukaiņiem, lai pētītu iedarbību uz vēža šūnām, viņi pamanīja kādu interesantu iezīmi – matiņus virs pieres daļas.

 

Lasi vēl: Šie produkti veicina priekšlaicīgu ādas novecošanos; par #5 nevarēju iedomāties!

 

Pēc zinātnieku domām arī cilvēku mati virs pieres veidojas līdzīgu iemeslu dēļ, un tas varētu novest pie revolucionāra atklājuma.

Tāpēc nākamreiz, kad sūdzēsies par matu izskatu, atceries, ka ģenētika Tevi pasargā no vēža attīstības.

Šobrīd zinātnieki gatavojas turpmākajiem pētījumiem, lai šo atklājumu varētu izmantot cīņā pret vēzi un radītu labākas un efektīvākas zāles.

 

 

COMMENTS

Leave a Comment