Pārsteigums, ko zinātne saka par “ieķeršanos”, kad esi attiecībās?

Pēc zinātnisko pētījumu datiem, tas, ka esi “ieķēries” kādā citā, var nākt par labu tavām attiecībām.

Akadēmiķi aptaujāja 200 sievietes, kas ir attiecībās, kuras ilgst vismaz 3 gadus un ilgāk. Viņām tika uzdoti jautājumi par seksuālo pievilcību un viņu partneriem. Datu analīze parādīja, ka lielākā daļa – 70% , bija “ieķērušās” kādā cita, kas nav viņu otrā pusīte.

Tomēr, šīs sievietes atzina, ka patika pret kādu citu, neietekmēja viņu esošās attiecības. Dažas no viņām pat atzina, ka tās pozitīvi ietekmē viņu seksuālās attiecības.

Pēc ekspertu domām, pastāv zinātniski pierādījumi tam, ka, piemēram, filmas “Maģiskais Maiks” galvenā varoņa iekārošana var uzlabot attiecības ar tavu partneri. Urrā!

Un akadēmiķi, kas veica šo pētījumu, teica, ka tas saistīts ar “emocionālo pārnešanu”, kas nozīmē, ka tā vietā, lai izrādītu uzmanību savam iekāres objektam, sievietes “Pārnesa paaugstināto seksuālo iekāri uz viņu attiecībām.”

Vienīgais, kas netiek atklāts šajā pētījumā ir “ieķeršanās” veids par kādu mēs šeit runājam.

Es esmu pārliecināts, ka, ja mēs runājam par nesasniedzamām slavenību fantāzijām, pastāv iespēja, ka tas nenodara nekādu ļaunumu. Patiesību sakot, domāju, ka tā sieviete var iegūt lietderīgu ieskatu vīrieša seksuālajās vēlmēs.

Jāatzīst, ka pagātnē šīs “ieķeršanās” ir kalpojušas kā brīdinājuma sirēnas. Sākot ar draugu, kuram patika Dominika Sveina (15 gadus veca meitene, kas attēloja Lolitu), līdz tam, kuram ļoti patika Porša de Rossi, kad viņai bija ēšanas traucējumi, esmu daudz mācījusies par vīriešiem, kas ir manā dzīvē, uzzinot, ko viņi iekāro.

Bet, kā tad ar iekāres objektiem īstajā dzīvē?

Ir viegli noticēt, ka pārnākot mājas no filmas “50 Greja nokrāsas”, jūs varētu nodarboties ar aizraujošu seksu. Bet, ja nu tavs iekāres objekts ir īsta persona ar miesu un asinīm?

Šorīt man kāda draudzene teica: “Kad tu pajautā savam draugam, kurā sievietē viņš ir ieķēries, tu sagaidi, ka viņš atbildēs, ka tā ir Dženifera Lorensa, nevis Debija no galvenā biroja.”

“Ieķeršanās” slavenībā ir droša teritorija. Tu vari runāt par slavenībām, ar kurām tu vēlētos pārgulēt, jo pastāv ārkārtīgi maza, pat niecīga iespēja, ka tu šo slavenību satiksi bārā un ar viņu tiešām pārgulēsi.

Bet kā tad ar labāko draudzeni vai studenti, kas praktizējās tavā ofisā? Pieejami iekāres objekti jau sāk radīt galvassāpes.

26 gadus vecā Emma, no Londonas atzina, ka tas, ka viņas draugs pastāstīja, ka viņam patīk viņa priekšniece, lika viņiem abiem izšķirties.

“Viņam šķita smieklīgi, ka priekšniecei viņš patika un, ka viņa ļāva viņam ierasties darbā vēlāk, vai arī ierasties paģirainam. Viņiem bija viena un tā pati samaitātā humora izjūta, turklāt, viņa pret manu puisi attiecās kā pret draugu, nevis darbinieku. Kad es redzēju viņus kopā, vai redzēju viņas e-pastus, kas adresēti viņam, tas padarīja mani fiziski slimu. Es nedomāju, ka starp viņiem kaut kas būtu bijis, tomēr, es nevarēju ar to samierināties.”

Par spīti tam, kāda cita Londonas iedzīvotāja, 25 gadus vecā Sofija, pastāstīja, ka viņa ar savu draugu vienmēr apspriež cilvēkus, kas viņiem patīk.

“Es savās attiecībās jūtos droša,” viņa paskaidro, “un es zinu, ka neviens no mums abiem nekrāps. Tas vienkārši ir jautri. Tev nepārstāj patikt citi cilvēki tikai tāpēc, ka tev ir attiecības ar kādu. Kādēļ tēlot un izlikties?”

Viņai ir sava taisnība. Tikai tādēļ, ka esam pieņēmuši monogāmiju, mēs nebeidzam ievērot citus cilvēkus. Atvērtība attiecībās tiek slavēta par spēju paaugstināt uzticību un godīgumu.

Lai arī ko teiktu akadēmiķi, es uzskatu, ka attiecībā uz iekāres objektiem, īpaši uz tiem, kurus tu pazīsti, labāk tomēr ievērot diskrētumu.

Avots: telegraph.co.uk

Leave a Comment