Pīrāga mīkla bez rauga: Pati vieglākā, garšīgākā un ekonomiskākā mīkla

Pīrāga mīkla
Ideāla pīrāga mīkla ir jebkura mājsaimniece sapnis! Ja tā vēl ir bez rauga, kuru var pagatavot ļoti ātri un kvalitatīvi – tā kā ar burvju nūjiņas palīdzību – viens, divi, trīs…

Portāls zeltene pastāstīs tieši to recepti, lai pagatavotu šāda veida pīrāgus. Tā ir vairākas reižu pārbaudīta, un katru reizi – neticama garša!

 

Kādas priekšrocības ir mīklai

1. Tās pagatavošanai tiek izmantoti paši parastākie, vienkāršākie produkti, kuri vienmēr ir pieejami katrai mājsaimniecei.

2. Šī mīkla – ļoti ekonomiska, tā kā produktu daudzums tai ir minimāls, turklāt tie izmaksās lētāk.

3. Tās pagatavošana ir ļoti vienkārša.

4. Pateicoties šai mīklai – pīrāgi izdodas ļoti labi. Aizmirsties par uztraukumu – izdosies vai neizdosies… Rezultāts būs lielisks – vienmēr!

Lasi arī: Neparasts cīsiņu pīrāgs rokdarbniecēm

5. Pīrāgi tās dēļ nekļūst sausi. Turklāt otrajā dienā viņi nebūs sliktāki. Kaut arī otro dienu viņi diez vai sagaidīs, jo tos uzreiz apēdīs.

Kā jūs redziet – šī mīkla sastāv pārsvarā no labumiem. Tāpēc šī recepte ir pievienota mūsu “zelta rezervju” sarakstā un tagad mēs nolēmām padalīties ar jums.

 

 

Pīrāga mīkla: Kas būs nepieciešam, lai to pagatavotu:

– 2 glāzes miltu;

– 3/4 glāzes kefīra;

– 1/4 glāzes augu eļļas;

– 1 tējkarote sodas (etiķi sodai klāt pievienot nevajag!).
Ja jūs cepsiet pīrāgu ar saldo pildījumu, tad mīklai klāt var pievienot 2 tējkarotes cukura (tas nav obligāti).

 

Piezīme

Kefīru vajag ņemt pietiekami biezu. Ar šķidru kefīru nepārāk labi izdosies.

Kefīru var aizvietot ar jogurtu.

Augu eļļu vajag ņemt parastu, rafinētu, bez jebkādas piegaršas.

 

Pīrāga mīkla: Kā to pagatavot

Ieberiet miltus bļodā. Pievienojiet kefīru, augu eļļu un sodu.

Padoms. Lai pareizi izmērītu kefīru un augu eļļu, glāzi paceliet uz gaismu. Tad uzreiz būs redzams, cik daudz ir ieliets. Taču, kad glāze stāv uz galda un jūs skatāties uz to no augšas, šķiet, ka ieliets ir pietiekami daudz.

Uztaisiet no tās bumbu, pēc tam pieveriet bļodu un ielieciet ledusskapī uz 40 minūtēm. Pa to laiku uztaisiet pildījumu (mīklu var turēt ledusskapī pāris stundas).

 

Kā to izcept

No šīs mīklas daudzuma var izcept 2 pīrāgus – mazākus – vai arī vienu lielu.

Var pagatavot 2 apļveida pīrāgus, kur katra diametrs ir 23-24 cm (kā panna apmēram).

Izņemiet mīklu no ledusskapja un sagrieziet to 2 daļās. Apberiet galdu ar miltiem.

Vienu daļu mīklas pietiekami plāni izrullējiet (cepšanas laikā tā paceļas!). Izrullējiet tā, lai apļa diametrs būtu lielāks nekā formas diametrs. Mīklai vajadzētu karāties pār malām – tā, lai liekot pildījumu, varētu ietīt pīrāga malas uz augšu no 4 līdz 5 centimetriem.

Izrullējāt? Lieliski. Lai novietotu mīklu formā, uzrullējiet to uz mīklas ruļļa un uzmanīgi pārvietojiet. Malām vajadzētu kārāties pār formas malām.

Izvietojiet pagatavoto pildījumu ļoti uzmanīgi un nolīdziniet to. Pēc tam ietiniet uz augšu mīklas malas un saspiediet ar pirkstiem. Var dekorēt malas izmantojot dakšas, bet nav obligāti. Pīrāga vidusdaļai vajadzētu palikt atvērtai. Pīrāga augšdaļu smērēt nevajag.

Tādā pašā kārtība uztaisiet otro pīrāgu.

Novietojiet abus pīrāgus iepriekš sasildītā cepeškrāsnī. Tagad samaziniet uguni un lieciet cepties. Katru 8-10 minūti veriet vaļā cepeškrāsni un sekojiet līdzi pīrāgu stāvoklim.

Ir ieteicams cept uz maza uguns – tā ir drošāk.

Kad mīkla gardi apcepsies un kļūs kā apzeltīts, izslēdziet uguni. Parasti cepšanai vajag veltīt 45-50 minūtes.

Starp citu, pasniegt tos vajag atdzesētus, tad pilnībā izgaist vieglā sodas piegarša. Tā māca slavenais pavārs Ilja Lazersons. Tā tas ir un tas ir pārbaudīts.

 

Lasi arī: Neparasts cīsiņu pīrāgs rokdarbniecēm

 

Kādus pildījumus varētu izmantot mīklā

Pēc mūsu domām, šai mīklai vislabākie pildījumi būtu šādi:

– gaļas farš

– āboli

– žāvēti augļi (žāvētas aprikozes, plūmes, žāvēti āboli);

– biezpiens

– burkāns ar cieti vārītām olām

– kāposti ar cieti vārītām olām.

Var cept šo pīrāgu ar sēnēm, kartupeļiem…

Kā jau mēs minējām mīkla nākamajā dienā var būt pat labākā nekā uzreiz pēc pagatavošanas.

 

Arī interesanti: Lieliskākais ābolu pīrāgs: daudz ābolu, maz mīklas! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: myjane.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gita Grase</cite>

    Ievietojot rakstus publiskai piekļuvei, vajadzētu tomēr ievērot elementāro gramatisku – glāzi nepaceļ uz gaismu, bet – pret gaismu, parasti gan lieto “paceļ acu augstumā”. Ko nozīmē “pieveriet bļodu” – burtiskais tulkojums no krievu valodas “prikroitje bļudo”?, latviski – “apsedziet bļodu”. Gaļas farš – maltā gaļa.
    cepeškrāsnī – samaziniet uguni (?) vai karstumu? Katru 8-10 minūti – katras 8-10 minūtes vai ik pēc 8-10 minūtēm, cept uz maza uguns – cept uz mazas uguns (vai nelielā karstumā), “uguns” ir sieviešu dzimtes vārds.
    Nezinu kādu inteneta tulkotāju Jūsu portāls lieto, bet par “google translate” netulko tik briesmīgi. Portāla raksti ir nebaudāmi briesmīgā rakstība stila dēļ.

  • […] Arī garšīgi: Pīrāga mīkla bez rauga: Pati vieglākā, garšīgākā un ekonomiskākā mīkla! … […]

Leave a Comment