Parādīšu oriģinālus un ļoti interesantus ēdienus no maltās gaļas – lielisks aizstājējs klasiskajiem maltās gaļas ēdieniem
Tie būs ļoti vienkārši, viegli pagatavojami un garšīgi. Man patīk maltā gaļa tāpēc, ka tā ir ātri pagatavojama, viegli iegūst vēlamo formu, to var papildināt ar dažādiem produktiem un gatavošanas iespējas ir daudz.
1. Maltās gaļas laiviņas
Interesants ēdiens, kas pagatavots no parastas maltas gaļas un dārzeņiem. Sīpolu (1 gab.) sagriež šķēlēs, saldo papriku (1/3 gab.) sagriež salmiņos, burkānu (1/2 gab.) notīra un arī sagriež salmiņos, liek karstā eļļā uz pannas un cep uz vidējas uguns 5 minūtes. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku (1 daiviņu), garšaugus (pētersīļi, dilles pa 2 zariņiem), skābo krējumu (1 ēdamkarote) un cep vēl 2 minūtes. Beigās pievieno piparus un sāli.
Pildījumu (450 g, cūkgaļa un liellopu gaļa kopā) sajauc ar sāli un maltiem pipariem. Gaļu sadala 3 daļās, veido laiviņas ar malām, liek uz pergamenta (ar silikona pārklājumu) vidusdaļā un pievieno dārzeņus. No 2 pusēm aizgriež pergamenta malas un galus savij kā konfekšu papīru.
Pārvieto laiviņas veidnē un cep cepeškrāsnī 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes (cepeškrāsns vidusdaļā). Pēc tam izņemiet no cepeškrāsns. Apkaisa ar rupji rīvētu sieru (60 g), tas nedrīkst pieskarties pergamentam.
Maizi (60 g) sagriež mazos kubiņos un liek uz siera (pārklājot visu laukumu). Cep vēl 10 minūtes. Maize izžūs un iegūs brīnišķīgu garšu. Siers izkusīs un nostiprinās kraukšķīgos grauzdiņus.
Atveriet un ēdiet ar dakšiņu un nazi. Siera dēļ grauzdiņi veido sacepumu un nenokrīt. Tā kā maltai gaļai nav pievienots sīpols vai maize, gaļas pamatnes garša ir gluži kā maigam gaļas gabalam. Tas ir ļoti garšīgi! Noslēgumā sniedzu saites uz visām receptēm (tur viss ir detalizēti aprakstīts un parādīts).
2. Slinkie pildītie kāposti jaunā veidā
Cept eļļā 5 minūtes smalki sagrieztu sīpolu (1 gab.) un rupji sarīvētus burkānus (1 gab.). Pievieno kāpostu salmiņus (450 g) un uz lēnas uguns cep apmēram 15 minūtes (nepielej ūdeni). Beigās pievieno piparus un sāli. Kāpostiem jāsaglabā viegla kraukšķība.
Rīsus (4 ēdamkarotes) vāra lielā ūdens daudzumā, līdz tie kļūst mīksti, pārlej ar aukstu ūdeni un pārklāj ar dvieli. Malto gaļu (500 g, man ir liellopu un cūkgaļas gaļa) pievieno sāli, piparus, vārītos rīsus un rupji sarīvētu sīpolu (1 gabaliņš). Labi samaisa un sadala 6 daļās. Katru maltas gaļas daļu samīca plānā plācenī.
Pievieno ceptus kāpostus (1/6 daļa). Malas kreisajā un labajā pusē ar malto gaļu aizstiep pa vidu un pārklāj kāpostus ar malto gaļu. Ar pirkstiem saspiež virsmu. Pildījumam jābūt atvērtam no divām pusēm, lai cepšanas laikā tas nesaplaisātu. Apgriež ar šuvi uz leju un ievieto veidnē.
Pārlej ar mērci (2 ēdamkarotes skāba krējuma, 3 tējkarotes tomātu pastas, sāli, pipariem un 50 ml ūdens) un 35 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Pēc 20 minūtēm no cepšanas sākuma izņem formu un apsmērē pildītos kāpostus ar mērci no apakšas (izmantojot otiņu). Šādi skaisti tie iznāk, garša ir brīnišķīga.
Cepti kāposti iesūc gaļas sulu un piešķir ēdienam lielisku garšu. Pildījums neizžūst, jo tas ir pārklāts ar mērci. Šis ir sulīgs un ļoti garšīgs ēdiens. Man tas garšo labāk nekā klasiskie pildītie kāposti.
3. Gaļas pīrādziņi
Jums būs vajadzīgi 2 maltas gaļas veidi. Cūkgaļas maltā gaļa (650 g) papildina ar rupji sarīvētu sīpolu (1 gab.), rīvmaizi (3 ēd.k.), sāli, garšvielām un samaisa.
Vistas gaļas malto gaļu (350 g) pārnes uz citu bļodu un papildina ar skābo krējumu (1 ēd.k.), smalki sarīvētu pus cieto sieru (60 g) un ķiplokiem (2 daiviņas), smalki sagrieztiem pētersīļiem (½ saišķa). Samaisīt.
Sadala malto cūkgaļu 6 vienādās daļās un veido bumbiņas. Katru bumbiņu paņem rokā, ar glāzi izveido iedobumu un ar pirkstiem to palielina. Sagatavotos groziņus ievieto ietaukotā veidnē.
Vistas gaļu sadala 6 daļās, izveido bumbiņas, nedaudz saplacina un ievieto groziņos. Gaļas pīrādziņi iznāk šādi. Liek tos cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep 30-35 minūtes.
Gatavos gaļas pīrādziņus pārliek uz šķīvjiem, pievieno garnējumu un pasniedz. Tie iznāk skaisti, sulīgi, ļoti smaržīgi un garšīgi. Vistas gaļas maltā gaļa piešķir ēdienam oriģinālu izskatu.
4. Maltās gaļas trīsstūrīši
Maltai gaļai (400 g) pievieno rupji sarīvētu sīpolu (1 nelielu sīpolu), olu (nelielu) un rīvmaizi (3 ēdamkarotes). Sāli, piparus un samaisa. Maltai gaļai jābūt blīvas konsistences. Pusi maltās gaļas ievieto starp pārtikas plēvi.
Lasi vēl: Kā pagatavot prosas putru kā bērnībā un vēl labāk – noslēpumi un padomi
Ar rullīti izveltnē taisnstūrī un novieto 4 šķēlītes kausēta siera, kas atrodas attālumā viena no otras. Pārgriež malto gaļu, veidojot siera kvadrātiņus. Ar foliju savieno kvadrātu pretējos stūrus, lai izveidotu trīsstūrus. Ar pirkstiem sašuj malas kopā. Tāpat rīkojas ar otru maltas gaļas pusi (iegūst 8 trīsstūrīšus).
Apviļā gaļas trīsstūrīšus rīvmaizē un cep no divām pusēm vidējā temperatūrā 5-7 minūtes katru (lai paātrinātu cepšanu, cep uz 2 pannām).
Gatavos maltas gaļas trīsstūrīšus ar sieru pārliek uz šķīvja, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz kā uzkodu vai otro ēdienu. Siers piešķir lielisku krēmīgu garšu. Ēdiens iznāk sātīgs un aromātisks. Labu apetīti!