Šādā veidā rīsi tiek gatavoti reti – tie vienmēr izdodas labi, un nav nepieciešams smērēt liekus traukus

Ja arī jums nepatīk rīsi, pēc šīs receptes jūs varētu mainīt savu viedokli un attieksmi pret tiem

Šis ir ļoti labs variants veselīgām, vieglām vakariņām vai universālai piedevai, kas vienkārši nevar neizdoties. Rīsi iznāk garšīgi un ļoti skaisti. Turklāt tie tiek pagatavoti vienā pannā, nav nepieciešams mazgāt papildu traukus, un tos var pasniegt kopā ar pilnīgi jebkuriem gaļas vai zivju ēdieniem.

Ja jums nepieciešama netrekna recepte, vienkārši izņemiet no sastāvdaļām olas. Un pusi no zirņu daudzuma var gluži labi aizstāt ar kukurūzu – tā būs vēl skaistāk. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.


Soli pa solim pagatavošanas instrukcija:

1.Rīsus vairākas reizes noskalojiet aukstā ūdenī, līdz ūdens ir pilnīgi caurspīdīgs. 2.Iemaisa olas dziļā bļodā, pieber sāli, sakuļ, vēlreiz samaisa. 3.Uzkarsē pannu ar eļļu (eļļas vietā var izmantot sviestu), ieber rīsus, samaisa, uz lēnas uguns cep pāris minūtes. Pēc tam rīsi kļūst caurspīdīgi.

4.Tad rīsos ielej ūdeni (2 glāzes), nedaudz sāli, samaisa, pārklāj ar vāku un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. 5.Tiklīdz rīsi ir izvārījušies, samaziniet karstumu, iestatot to uz zemāko līmeni, un vāriet 10 minūtes.

6.Pēc šī laika rīsi ir uzsūkuši pietiekami daudz ūdens. Pievienojiet tiem zirņus (kopā ar kukurūzu, ja gatavojat 50/50), neko nemaisiet un pārklājiet ar vāku. 7.Ir pagājušas pāris minūtes. Atveriet vāku, vēl nedaudz samaisiet olas un pārlejiet tās pār rīsiem un zirņiem, atkal neko nemaisot.


8.Aizveriet ar vāku un vāriet, līdz olas kļūst baltas. Tas notiks apmēram pēc trim minūtēm. Neatveram vāku, izslēdzam uguni un atstājam pannu vēl uz aptuveni desmit minūtēm. Gatavs! Tagad varat visu sajaukt un baudīt vieglas un apetīti rosinošas vakariņas. var pārkaisīt ar zaļumiem vai pievienot papriku.

Lasi vēl: Salāti “Vecrīga” ir pagatavoti no vienkāršiem produktiem, bet to garša ir vienkārši dievišķīga

Sastāvdaļas:

rīsi – 1 glāze (220 ml)
saldēti zirņi (zaļie) – 1 glāze
vistas ola – 2 gab.
ūdens – 2 glāzes
augu eļļa (vai sviests) – 3-4 ēd.k.
sāls – pēc garšas

Tas ir ļoti garšīgi un skaisti, un nav kauns pasniegt pat īpašā gadījumā. Pat no vislētākajiem rīsiem viss iznāks ļoti labi – sātīgi un ātri. Vai jums patika recepte? Pamēģiniet to atkārtot savā virtuvē un dalieties ar mums savos iespaidos.

Leave a Comment