Sāļā karamele, kas derēs jebkuram jūsu desertam un padarīs to vēl baudāmāku

Karameli izmanto kā cepumu un cupcakes pildījumu vai kā lielisku papildinājumu saldajam krējumam kūkā. Tās pielietojums ir dažāds un bieži izmantots

To var pasniegt ar pankūkām, mīkstām vafelēm un saldējumu, taču ne visām no tām ir vienmērīga konsistence. Mēģiniet pagatavot karameli pēc mūsu receptes – tas ir ātri un ļoti viegli. Un tā garša…. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana: 

1.Ēdienu gatavošanai jums jāizmanto biezu sienu katliņš vai panna, lai karamele nedeg un nelīp pie apakšas. 2.Katliņā ieber cukuru, ielej ūdeni, liek uz lēnas uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Nemaisiet šķīdumu, pretējā gadījumā cukurs sāks kristalizēties – tā ir iesācēju konditoru galvenā kļūda.


3.Pakāpeniski maisam līdz tā mainīs krāsu no caurspīdīgas līdz dzeltenai, dzintara un tad gaiši brūnai. Ir jākoncentrējas uz savām vēlmēm. Ja jums ir nepieciešama viegla karamele, katliņu var noņemt no plīts ātrāk.

4.Gatavojot tumšu karameli, sīrupu vajadzētu ilgāk sildīt virs uguns. Ir svarīgi, lai šķīdums netiktu pārgatavots, pretējā gadījumā gatavajai karamelei būs nepatīkama rūgta piegarša.

5.Tajā pašā laikā citā traukā jums ir nepieciešams sildīt 150 ml krējuma līdz 80-90 ° C temperatūrai. 6. Pēc tam viegli ielejiet krējumu plānā plūsmā karstajā sīrupā, kas sāks vārīties – ar to nav nekas nepareizs, nesatraucieties.

Process prasīs dažas sekundes, un karamele ir intensīvi jāmaisa, lai savienotu komponentus. Šajā brīdī plīts jau ir jāizslēdz.

7.Pievienojiet mīkstu sviestu un sāli – pikantai garšai varat pievienot pāris šķipsnas vairāk. Atdziestot, karamele sāks sabiezēt līdz blīva medus konsistencei. Gatavo produktu labāk uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 14 dienas. Pirms lietošanas karameli var sildīt ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.

Lasi vēl: Kā pagatavot ideālu kartupeļu biezeni – 5 triki no franču šefpavāriem

Sastāvdaļas:

70 ml ūdens
200 g cukura
150 ml 33% krējuma
30 g sviesta
tējkarote sāls

Saldā un sāļā kombinācija daudziem liek to  gatavot vēl un vēl, jo garša tiešām ir īpaša un tajā pat laikā vienkārša. Lai abi garšo!

Leave a Comment