Patiesība par alkohola lietošanu grūtniecības laikā!

Eksperti ir vienisprātis par to, ka vislabākais variants ir atteikties no alkohola lietošanas grūtniecības laikā pavisam, jo nav zināms konkrētais daudzums, kas varētu nekaitēt gaidāmajam bērniņam.

Alkohols ir toksīns. Kad tu lieto alkoholu, tad tas ļoti strauji nonāk līdz tavam augošajam bērniņam caur As**s riti un nonāk placentā. Regulāra alkohola lietošana var izraisīt pat nedzīva bērniņa piedzimšanu un spontāno abortu. Kā arī tas var ietekmēt bērniņa šūnu attīstību, kas ietekmē to, kā aug tava bērniņa seja, orgāni un smadzenes.

Dzeršanas rezultātā tavam bērniņam var attīstīties augļa alkohola sindroms jeb fetal alcohol syndrome. Bērniņš var piedzimt mazs, pēc piedzimšanas augšanas process ir pietiekami lēns un viņu sejas vaibsti iegūst dīvainas aprises. Tādiem bērniņiem rodas mācīšanās grūtības, uzvedības problēmas un muskuļu distrofija.

Ne reti ir piedzīvoti gadījumi, kad dzemdību laikā atklājas tas, ka pats auglis mēdz būt mazliet iedzeltens, jo ir atradies dzeltenīgā placentā, kas ir radusies no aknu nepilnīgas darbības. Tas notiek tikai tad, ja tiek patērēts alkohols katru nedēļu, piemēram, aptuveni 250ml vīna.

Avots: babycentre.co.uk

Leave a Comment