Pēc šī raksta izlasīšanas, tu nekad vairs neizmetīsi banānu mizas!

Uztura speciāliste Laura Floresa no Sandjego stāsta, ka banāni mazina pietūkumu, pasargā no 2. tipa cukura diabēta attīstības, palīdz zaudēt svaru, stiprina nervu sistēmu un veicina balto As**sķermenīšu ražošanu. Par to visu esot jāpasakās B6 vitamīnam, kas banānos ir ļoti daudz.

Uztura speciāliste Ella Alreda papildina labo īpašību sarakstu norādot, ka banānos ir gana daudz šķiedrvielu, kas palīdz regulēt zarnu darbību, kā arī daudz magnija, kālija un C vitamīna. Piedevām banānos esošais sterols palīdz kontrolēt holesterīna līmeni.

Gluži kā daudzu citu augļu mizas, arī šīs satur daudz veselīgu uzturvielu, īpaši šķiedrvielu. Tāpēc arī daudzi primāti ēd banānus ar visu mizu, skaidro Ār*ts Viktors Marčione.

Ja nevēlies ēst mizas svaigā veidā, tās var arī vārīt (aptuveni 10 minūtes). Tās svaigā veidā var samalt kopā ar citiem augļiem vai sasmalcināt un pievienot klāt augļu kokteilim vai smūtijam.

Banānu mizas var ne tikai ēst. Šeit būs pāris padomi banānu mizu izmantošanā:

1. Banānu mizas var izmantot arī kā zobu balinātāju, katru dienu paberzējot zobus ar mizas iekšpusi.
2. Ar banānu mizām var arī aizkavēt krunciņu un pūtīšu veidošanos, vienkārši ar mizas iekšpusi ierīvējot ādu. To kas pēc ierīvēšanas paliek uz ādas, atstāj uz pusstundu, pēc tam – nomazgā.
3. Banānu mizas var palīdzēt arī nomierināt ādu kukaiņu kodumu vietās. Arī šajā gadījumā vienkārši jāpamasē koduma vieta ar mizas iekšpusi.
4. Visbeidzot, izmantojot banānu mizas, var atbrīvoties arī no kārpām. Uzliekot mizas gabaliņu uz kārpas, piestiprinot to ar apsēju un atstājot uz nakti, pavisam drīz kārpa nokritīs.

https://www.youtube.com/watch?v=swAMdwmpG6w

COMMENTS

Leave a Comment