Pētījumi atklāj saistību starp sievietes izglītības līmeni un alkohola patēriņu. Rezultāti- negaidīti!

 

Drinking up troubles

 

Ir veikts pētījums, kurā tad ir noskaidrots, kā Tavs izglītības līmenis ietekmē Tavus alkohola lietošanas paradumus, respektīvi, vai tiešām Tu patērē vairāk alkohola tikai tāpēc, ka Tavs izglītības līmenis ir augstāks!

Noskaidrojās, ka tās sievietes, kuras ir pabeigušas kādu no augstākajām mācību iestādēm, regulāri dzer 2,1 reizi vairāk par savām mazāk izglītotajām vienaudzēm, kā arī tieši viņas ir tās, kura biežāk atzīst to, ka viņām ir problēmas ar alkoholu.

Neskatoties uz to, zinātnieki ir pamanījuši arī tādu sakritību, ka, ja sievietei ir augstākā izglītība, tad viņa regulāri lietos alkoholu par 71 % biežāk nekā sieviete bez augstākās izglītības, bet sievietes, kuras ir ieguvušas kādu papildus akadēmisko grādu, regulāri lieto alkoholu par 86 % biežāk nekā tās, kuras pēc skolas beigšanas uzreiz aizgājušas strādāt.

 

Lasi vēl: 5 produkti, kurus Tev nevajadzētu ēst, ja pēc tam esi ieplānojis lietot alkoholu

 

Par iemeslu tam varētu būt tas, ka, iegūstot augstāku izglītību, sievietes sabiedriskā dzīve tomēr ir daudz intensīvāka un aktīvāka, viņas aktīvi piedalās arī tradicionālajās vīriešu dzīves sfērās, kur alkohola lietošana tiek regulāri veicināta!

 

Leave a Comment