Pieci padomi, kā justies apmierinātākam ar dzīvi

Vairies domāt sliktas domas! 

Viena no lietām, kas padara nelaimīgāku ikvienu, ir pārlieku liela nervozēšana. Daudzi cilvēki naktīs nevar gulēt, jo uztraucas par sliktiem atgadījumiem, kuri norisinājās dienā. Arī sevis pārlieku lielā kritizēšana nevienu laimīgāku nav padarījusi, tāpēc svarīgi ir sevi paslavēt. Negatīvi domājot, cilvēki iestrādā sevī negatīvās emocijas arvien vairāk (iemāca sevi negatīvi justies), tāpēc šī negatīvā domāšana arī turpinās. Ja šo apli neizdosies pārtraukt, neizdosies kļūt laimīgākiem.

Runā priecīgi, sajutīsies labāk!

Kad cilvēkiem uzdod jautājumu “Kā tu jūties?” laimīgu un nelaimīgu cilvēku atbildes ir atšķirīgas. Laimīgie atbildēs ar smaidu sakot, “fantastiski” vai “nekad nav bijis labāk.” Neapmierināti cilvēki var svārstīgi atbildēt ar  “labi” vai “ir bijis labāk.” Personas atbilde uz tik vienkāršu jautājumu parāda tā prāta stāvokli un dzīves uztveri. Tas darbojas arī otrādi. Ja vārdiski izsakāt savas sajūtas (ja pat tam nenoticat sākumā), drīz sāksiet noticēt, ka tā tiešām jūtaties. Droši var paust patiesās emocijas, bet labāk izvairīties no pārlieku lielas sūdzēšanās.

Kādi cilvēki apkārt, tāds būsi pats

Nepieciešams padomāt arī par apkārtējiem cilvēkiem, kuri ikdienā ir blakus. Der padomāt, vai viņi parasti ir negatīvi vai pozitīvi noskaņoti? Vai smaida, ir drūmi? Ja sarunās visbiežāk dominē vaimanāšana, būtu laiks mainīt šo modeli. Jāpavada laiks ar cilvēkiem, kuri vēlas būt laimīgi un grib, lai citi ir laimīgi, jo vienam ir grūti atbrīvoties no sliktajām emocijām.

Noslēgtība ļaunāka par sūrošanos

Sliktāk par sūdzēšanos, citiem klātesot, ir sevis izolācija, emociju paturēšana sevī. Nelaimīgi cilvēki bieži izvēlas strādāt, skatīties televīziju vai pavadīt laiku vienatnē, nevis doties ārpus mājas ar ģimeni un draugiem. Šis efekts bieži ir saistīts ar zemu enerģijas līmeni un apātiju. Vislabākais un efektīvākais veids, kā izjaukt ieradumu izolēties no apkārtējās pasaules un sākt justies priecīgākam, ir piespiest sevi iziet no mājas, pamest savu drošības saliņu. Ir jāpamet sava komforta zona, lai piedzīvotu notikumus, kuri spēs bagātināt dvēseli.

Novērtē to, kas tev dots!

Jāspēj novērtēt to, kas katram ir dots. Cilvēki, kuri spēj novērtēt mazās ikdienas laimītes, mazāk koncentrējas uz problēmām. Nelaimīgi cilvēki pilda sevi ar bailēm, ka viņi pazaudēs to, kas viņiem jau ir, līdz mirklim, kad viņi vairs nespēj būt pateicīgi par neko. Negatīvas emocijas piemeklē katru no mums, tāpēc ir jāprot pateikties par to, kas mums jau ir.

Neatkarīgi no tā, kas jums ir (un kā nav), jūsu dzīvēs ir svētības, kuras ir jāmāk novērtēt.
Ja katrs pats nepiestrādās pie savas iekšējās pasaules, nekas nemainīsies. Laimīgu personu noslēpumu uzzināšana automātiski nepievienos jūs viņu pulciņam. Kļūt laimīgākiem būs vieglāk cilvēkiem, kuri dabiski sliecas uz pozitīvu domāšanu un dzīves vispārēju novērtēšanu, bet jebkurš var justies laimīgs.

 

Avots: 

30-interesanti-fakti-2-4

 

 

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ienāc un satiec savu veiksmi: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    Ne katrs var atļauties maksājot uzreiz nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti, nevis tikai nolūkoties uz tādām interneta fotogrāfijās. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment