Vai ir vērts lietot probiotiskos produktus? Pētījums atklāj patiesību!

Pētījumā atklājās, ka nav nekādu pierādījumu, ka probiotiskie produkti, tādi kā Vese***as dzērieni un jogurti, dod jebkādu labumu pieauguša cilvēka Vese***ai.

Kopenhāgenas Universitātes pētnieki pārskatīja septiņus produktu pētījumus, lai izvērtētu vai to lietošana ir ieguvums cilvēka Vese***ai. Sistemātiskais pārskats secināja, ka nav nekādu pierādījumi, ka šie produkti spēj mainīt fekālo baktēriju sastāvu pieaugušajiem, kuri necieš no slimībām, kas saistītas ar baktērijām.

Pārskata autors secina: „Kopumā, sistemātiskais pārskats demonstrēja, ka nav nekādu pierādījumu par probiotisko produktu lietošana sniegtu konsekventu efektu fekālo mikrobiotu sastāvam veselos, pieaugušos indivīdos. Nekādi efekti netika novēroti fekāliju mikro-floras sastāvā pēc dažādības, bagātību vai vienmērīguma, nevienā no iekļautajiem pētījumiem, kad tie tika salīdzināti ar placebo efektu.”

Autors gan piebilda, ka vienā pētījumā pārārdījās neliels pozitīvs efekts cilvēkiem, kuriem jau ir eksistējošas kuņģa un zarnu trakta problēmas, bet nekādi uzlabojumi vai pozitīvi efekti netika atklāti veselajos dalībniekos pārbaudes laikā.

Pēc šī mēs varam secināt, ka šie probiotiskie produkti, kuri tiek propagandēti kā „super” veselīgi, patiesībā, lielākoties ir viens liels bizness.

Leave a Comment