Prusaki: Kā cīnīties ar tiem – tautas līdzekļi un metodes kā uzveikt tarakānus

Prusaki: Tautas receptes pret tiem:

Visizplatītākā un ļoti efektīvā metode cīņā ar prusakiem – tā ir prusaku iznīcināšana ar parasto borskābes pulveri. Borskābes pulveris ir pilnība nekaitīgs cilvēkiem un mājdzīvniekiem savukārt prusakiem tās ir nāvējošs. Borskābes pulveris neatstāj nekādas smakas, tamdēļ ir ērti lietojams. Lai apstrādātu dzīvokli jums būs nepieciešams apmēram 100-200 g borskābes pulvera. To var iegādāties aptiekā. Ir pierādīts, ka prusaki ļoti baidās no borskābes.

Borskābes pulveris nenogalina prusakus uzreiz, bet pieskaroties tam, prusaks sajūt stipru dedzināšanu un sāpes un pēc neilga laika nomirst. Ar savu garu ūsiņu palīdzību prusaks nodot borskābi citiem prusakiem, saskaroties ar to arī pārējie izjūt stipru nepatīku pret borskābi. Tad kā lai mēs izmantojam borskābi cīņā ar prusakiem?

 

Kā cīnīties ar prusakiem: Variants Nr. 1

Tā kā prusakiem ir ļoti svarīgs ūdens, tad ar borskābes palīdzību noslēgsim tiem piekļuvi ūdenim. Var vienkārši ar nepārtrauktu līniju sabērt pulveri visur apkārt izlietnēm, tualetes podiem, vannām, dušām, gar līstēm, ventilācijas šahtām visas vietās, kur prusaki ir manīti.

Meklējot ūdeni, tiem pietiek tikai pieskarties borskābei un tad viņu liktenis būs lemts. Nesatraucieties cilvēkam vai mājdzīvniekam borskābe nav kaitīga.

Lasi arī: Pēc šī raksta izlasīšanas, ŠOS svaigos augļus, dārzeņus un gauršaugus vairs neglabāsi kopā!

Kā cīnīties ar prusakiem:

Variants Nr. 2

Paņemiet olu dzeltenumu un sajauciet ar 20-50 g borskābes tā, lai sanāk pabieza masa. Šai masai ir jābūt tādai lai no tās var izveidot mazas bumbiņas. Ļaujiet tām nedaudz apžūt un salieciet  tās tur, kur visvairāk mitinās prusaki-virtuvē pie atkrituma spaiņa, vannas istabā, pie gāzes plīts utt. Olu dzeltenumi noņems borskābes smaržu. Prusaki pēc dabas ir ļoti ziņkārīgi, viņi nespēs pretoties vilinošai ēdiena smaržai un centīsies nogaršot gardās, viņiem indīgas bumbiņas. Pa dienu bumbiņas var savākt, lai tie netraucē mājas sakopšanā, bet uz vakaru salikt atkal. Pa dienu arī nav vajadzības, jo prusaki līdīs ārā pa nakti. Šādas bumbiņas derīgas uz nedēļu ,pēc tam tas jāpamaina uz jaunām. Apēdot šādu bumbiņu, prusaks inficējas un pēc tam inficē parejos.

Prusaki – kā cīnīties: Variants Nr. 3

Šis variants līdzīgs iepriekšējam. Sataisiet prusakiem svētku mielastu no kura tie vienkārši nespēs atteikties.

Ļoti vienkāršs un arī tik pat efektīvs līdzeklis ir kartupeļu bumbiņas. Novāriet kartupeli un olu. Kartupeli kārtīgi samīciet putriņā. No olas mums būs nepieciešams tikai olas dzeltenums, sarīvējiet uz ļoti smalkās rīves. Aptiekā nopērciet borskābi, mums būs nepieciešams 20-50 g un visus komponentus sajauciet kopā. Izveidojiet no šīs masas mazas bumbiņas un arī kā iepriekšējā receptē salieciet tās visur, kur prusaki ir manīti. Atkārtošos –  cilvēkam borskābe nav kaitīgi savukārt prusakiem nāvējoša. Šī metode darbojas teiksim tā ” Aizgāja uz neatgriešanos”. No šīm bumbiņām prusaki iet bojā vienas dienas laikā. Bet viņiem tiiik ļoooti šīs bumbiņas garšo!!!

Pāršķir lapu, lai lasītu pārējos variantus, kā iznīdēt prusakus:

Prusaki – kā cīnīties: Variants Nr. 4

Šīs variants līdzīgs iepriekšējām divām receptēm. Tikai te mēs paņemsim vienādās proporcijās- borskābi, miltus, olu, cukuru un ūdeni. No šiem ingredientiem izveidojam mīklu, no tās saveļam mazas sīkas bumbiņas. Tapāt kā iepriekšējās reizēs bumbiņas saliekam pa kaktiem. Pēc šiem mielastiem, prusaki iet bojā. Jo borskābe izžāvē prusaku iekšas un, ja jūs nogriezīsiet tiem pieeju ūdenim, tad atūdeņošanās un bojāeja tiem būs noteikti garantēta.

 

Vēl ieteikumi, papildus visiem iepriekš minētajiem variantiem:

1. Prusakiem ļoti nepatīk amonjaka smarža.

Amonjaku var iegādāties jebkurā aptiekā. Smarža nav no patīkamākajām, bet cilvēkiem tā nav kaitīga, bet uz prusakiem iedarbojās nāvīgi. Uz 10 litriem ūdens (1.spainis) pielejiet klāt 1 ēdamkaroti amonjaka un ar izveidoto šķidrumu jāizmazgā grīdas. Eksperimentu ar amonjaku un to, kas pēc tam notiek ar prusakiem jūs varat apskatīt uz video zemāk. Video ir krievu valodā un amonjaks tiek apzīmēts kā ” Нашатырный спирт “.

2.Paštaisītas lamatas:

Mums būs nepieciešams kartons A 4 formāta, plata abpusēja līmlente. Aplīmējiet kartona malas pa riņķi ar abpusējo līmlenti. Līmējiet tik daudz rindas, lai pa vidu paliek mazs kvadrāts. Tajā uzlieciet nelielu piciņu majonēzes(prusakiem ļoti majonēze garšo). Kad tas viss pabeigts, noplēsiet augšējo  līmlentes malu, lai lipīgā mala ir augšpusē. Rezultāts ir tāds, ka dodoties pamieloties ar majonēzi prusaki sāks pielipt pie līmlentes. Lamatām jāizskatās līdzīgi kā uz foto zemāk, tikai iekšējam kvadrātam jābūt daudz mazākam , visam pārejam laukumam ir jābūt pārklātam ar abpusējo līmlenti .

Lasi arī: Sāpes vēderā – lejasdaļā, zem nabas, augšdaļā: ko tās nozīmē

3. Vēl vienas paštaisītas lamatas:

Paņemiet litra burku, ielejiet tajā eļļu tik daudz, lai visa burkas apakša būtu pārklāta ar eļļu( eļļu var ņemt vienalga kuru:saulespuķu, rapša olīveļļa utt.). Burkas vidū ielieciet pudeles korķīti un uz tā uzspiežat majonēzi. Burku pielieciet klāt  pie sienas vai burkai klāt pielieciet kartona strēmeli, lai prusakiem būtu viegli un ērti uzrāpties uz burkas. Prusaki leks iekšā burkā pakaļ savam gardumam, bet ārā no burkas tie netiks. Nobeigumā tie eļļā nosmaks.

4. Līdzīgi šīm variantam tikai burkā tiek ieliets nedaudz alus un burkas malas tiek sasmērētas ar vazelīnu, no rīta burkā būs daudz apreibušo prusaku, jums tikai atliek tiem uzliet karstu ūdeni un noskalot kanalizācijā.

 

Svarīgi !

Ļoti alerģiskiem cilvēkiem, saskaroties ar borskābi, tomēr iesaku izmantot gumijas cimdus! Jūsu pašu drošības dēļ!

Un pēdējais, ko jums noteikti būtu jāzina, prusaki ir lieliskie aktieri. Kad prusaks jūt apdraudējumu tas var notēlot beigtu un kad jūs tam vairs nepievērsīsiet uzmanību, aizmuks savā slēptuvē.

 

Jums varētu arī interesēt raksts par līdzekli, kas divu stundu laikā iznīcinās jūsu mājās mušas, prusakus un odus! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

COMMENTS

Leave a Comment