Prusaki: Kā cīnīties ar tiem – tautas līdzekļi un metodes kā uzveikt tarakānus

Prusaki

Prusaki ir īsta postaža! uzzini, kā cīnīties ar prusakiem! Prusaki jeb tarakāni – ļoti nepatīkami ciemiņi jebkurā mājā. Tie galvenokārt barojās ar cilvēku vai mājdzīvnieku pārtiku. Tie ļoti ātri vairojas. Tādēļ cīnīties ar tiem ir jāsāk pēc iespējas ātrāk.

Prusaki skaitās vieni no izturīgākajiem kukaiņiem pasaulē. Bez ēdiena tie var izturēt vairākus mēnešus, bet bez ūdens daudz mazāk,jo ūdens tiem ir   ļoti svarīgs. Prusaki ir nakts kukaiņi, ja nakts laikā pēkšņi ieslēdz gaismu, tie momentāli meklē vietu, kur paslēpties.

Prusaki mīl mitināties siltās vietās –aiz gāzes plīts, mikroviļņu krāsnīm, ledusskapjiem, televizoros, radioaparātos, datoraparatūrās aiz mēbelēm vai aiz virtuves skapīšiem.

Katrs cilvēks, kurš kaut reizi ir sastapies ar prusakiem noteikti zinās, cik daudz raižu un galvas sāpes tie var sagādāt. Cīnīties ar tiem ir ļoti grūti, bet tas nav neiespējami. Cīnīties ar tiem noteikti vajadzētu, jo tarakāni pārnēsā ļoti daudz Vese***ai bīstamas baktērijas. Šobrīd profilaktiskus līdzekļus lielos klāstos var iegādāties gan lielveikalos, gan internet veikalos tie ir- visdažādākās lamatas, pūšamie aerosoli, krītiņi, pulveri, geli utt., bet daudzi no tiem ir ļoti kaitīgi cilvēka un dzīvnieku Vese***ai.

Daudzi pret tarakānu līdzekļi atstāj ļoti nepatīkamu smaku, bet ko lai dara cilvēki, kuriem mājās ir mazi bērni un dzīvnieki? Izskatīsim vairākas tautas receptes ar kurām vēl mūsu vecvecāki efektīvi cīnījās ar prusakiem.

Kuru no zemāk minētajiem variantiem izvēlēties tas, lai paliek jūsu ziņā. Visi varianti ir labi un efektīvi!

Prusaki: Pirms sākt cīņu ar kukaiņiem noteikti vajadzētu ievērot dažus ieteikumus

1. Visus produktus, kurus jūs neglabājiet ledusskapī, ievietojiet polietilēna maisiņos, ieskaitot maizi, lai tiktu vaļā no ēdiena smaržas.

Kā arī izmazgājiet un nosusiniet maizes kasti un gāzes plīti, pirms miega pārbaudiet, lai nekur nebūtu ēdiena pārpalikumi, kārtīgi noslauciet galdus un izslauciet grīdas. Atkārtošos, lai nekur nebūtu nekādas ēdiena drupačas! Ja mājās ir mazi bērni, noteikti vajadzētu apstaigāt ne tikai virtuvi, bet visu māju. Uz nakti ielieciet ledusskapī dzīvnieka bļodiņu ar ēdiena un dzērienu. Neberiet ēdiena atliekas uzreiz atkrituma spainī, visu noteikti sākumā ieberiet polietilēna maisiņā un stipri sasieniet. Atkrituma maisu ilgi neglabājiet, nesiet bieži ārā.

Lasi arī: Pēc šī raksta izlasīšanas, ŠOS svaigos augļus, dārzeņus un gauršaugus vairs neglabāsi kopā!

2. Visiem zināms ir fakts, ka mājā kurā tiek ievērota tīrība un kārtība, nebūs vietas kukaiņiem vai slimībām, tamdēļ jāsāk ar mājas sakopšanu.

Izmazgājiet kārtīgi visus virtuves skapīšus un tik pat kārtīgi noslauciet tos pilnīgi sausus. Tas ir ļoti svarīgi, lai nekur nebūtu ne mazākās ūdens pilītes, visām iespējamām vietām ir jābūt pilnīgi sausām gan grīdām, galdiem, plauktiņiem, gāzes plītij, izlietnei, pat uz puķu podiem nevajadzētu būt ne pilītei ūdens. Pirms miega ar dvieli noslauciet kārtīgi visas nosauktās vietas. Tā jūs nogriezīsiet prusakiem pieeju ūdenim un ēdienam.

3. Noteikti uz nakti neatstājiet izlietnē netīrus traukus, lai prusakiem nebūtu ko ēst. Atņemot prusakiem ēdienu un dzērienu, jūs atņemsiet tiem iespēju izdzīvot.

4. Uz ventilācijas šahtas vajadzētu uzlikt smalku sietu, lai prusaki neaizmuktu no jums pie kaimiņiem un no tiem pie jums.

Parūpēties noteikti vajadzētu arī par vissīkākajām šķirbām, noteikti aiztaisiet tās ciet. Nu lūk, ievērojot visu šos ieteikumus varam ķerties klāt tautas līdzekļiem pret prusakiem.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu tautas metodes pret prusakiem, jeb tarakāniem

COMMENTS

Leave a Comment