Ramona Petraviča: “Ja vadītājs netiek galā ar darba pienākumiem, viņam jāatkāpjas”

Pēc Labklājības ministrijas veiktā audita, uz dienesta izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) “Zemgale” filiāles “Lielbērze” vadītājs un VSAC “Zemgale” Kvalitātes kontroles daļas vadītāja. Savukārt VSAC “Zemgale” vadītājs Ilgonis Leišavnieks iesniedzis atlūgumu.

Labklājības ministre Ramona Petraviča atzīst, ka iepriekš ir saņēmusi sūdzības par zemu pakalpojumu kvalitāti filiālē “Lielbērze”.

“Ja VSAC darbinieki ir saņēmuši būtisku algu palielinājumu, tad pretim sagaidu būtisku darba kvalitātes uzlabojumu, izņēmumu nav un nevar būt. Ja iestādes vadītāji netiek galā ar darba pienākumiem, ministrijai jārīkojas radikāli, “ savu nostāju pauž labklājības ministre Ramona Petraviča.

Ministrijas veiktajā filiāles “Lielbērze” pārbaudē konstatēti vairāki būtiski trūkumi – pavirši tiek nodrošināta aprūpes procesa uzraudzība, filiāles ēkas un aprīkojums ir stipri nolietoti, bieži netiek ievēroti ugunsdrošības noteikumi. Tāpat saņemtas daudzas sūdzības par nekvalitatīvu ēdināšanu un sanitāro normu ievērošanu.

Leave a Comment