Recepte, kurā cukīnī būs gardāks kā gaļa – daudziem iegaršosies šis dārzenis!

 

PAGATAVOŠANA

1. Cukīni nomazgājiet un attīriet no sēklām un mizas (ja dārzenis ir pietiekoši nogatavojies). Ja izmantojat jaunu cukīni, tad nav nepieciešams to attīrīt no sēklām un mizas. Sagrieziet to ne pārāk mazos gabaliņos.

2. Lielā pannā uzsildiet augu eļļu, salieciet cukīnī gabaliņus tā, lai tie izklāti vienā kārtā. Uz vidējas uguns apcepiet cukīni, līdz tie kļūst zeltaini. Pārāk ilgi nav ieteicams tos cept, lai tie nesaiet putrā. Ja Jums nav pietiekoši liela panna, tad cepiet gabaliņus pa vairākām reizēm.

3. Ķiplokus izspiediet ķiploku spiedē, nomazgātos pētersīļus smalki sagrieziet. Valriekstus sasmalciniet. Sajauciet ķiplokus, pētersīļus un riekstus, pievienojiet sāli pēc garšas, pievienojiet pāris pilienus augu eļļas.

4. Uzmanīgi sajauciet ķiploku maisījumu kopā ar cukīni. Tas tik ir aromāts!

Lasi arī: Cukīni lazanja bez nūdelēm

 

Man nekad līdz šim tik ļoti nav garšojuši cukīnī! Lieliskais aromāts un fantastiskā garša iepatiksies pat tiem, kas dārzeņus īsti nemīl.

Gatavojiet ar baudu un pacienājiet arī savus draugus!

COMMENTS

Leave a Comment