Iemācies gardas rīstu tortes ar zemenēm recepti – ātri un viegli pagatavojama!
Nav nepieciešams pavāra talants, lai varētu uztaisīt šādu gardu kūciņu, tikai ņem rokā instrumentus un sāc.
Sastāvdaļas:
220g milti
1 ola
60g auksts sviests
60g cukurs
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
500ml piens
1 citrons
200g arborio rīsi
40g cukurs
20g želatīns
200ml saldais krējums
200g Mascarpone
1 tējk. vaniļas cukurs
400g ogas
Pagatavošana:
Sviestu sagriezt mazos gabaliņos. Miltus izsijāt, pievienot olu, sviestu, cukuru, šķipsniņu sāls un iemīcīt mīklu. Pēc nepieciešamības pa vienai ēdamkarotei pievienot aukstu ūdeni.Mīklu ietīt pārtikas plēvē un novietot ledusskapī uz 30 min.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepamo formu ietaukot. Mīklu izrullēt un ieklāt formā. Virsu sadrurstīt ar dakšiņu un cept apm. 20 min. Pamatni atdzesēt uz restēm.
Pagatavot pildījumu. Pienu uzkrsēt ar rīvētu citrona miziņu un cukuru. Pievienot rīsus un uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, uzvārīt rīsus.
Želatīnu uzbriedināt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma un izkausēt. Iemaisīt vēl siltos rīsos. Saldo krējumu uzputot līdz iegūstat stingras putas. Rīsus sajaukt ar saldo krējumu, sieru un vaniļas cukuru.
Atdzusušo pamatni pārlikt kūku formā, iepildīt rīsu masu. Novietot vēsā vietā lai sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.
Labu apetīti!
Avots: