Rukolas labākās īpašības, par kurām tu neko nenojauti; #3 jāzina!

 

1. Jau kopš Senās Romas laikiem rukolu uzskata par ļoti spēcīgu afrodiziaku, tāpēc to rekomendē likt klāt salātiem, lai palielinātu vīrieša spēku.

2. Regulāra šo zaļumu lietošana normalizē vielmaiņu, uzlabo gremošanas trakta darbību un stiprina nervu sistēmu. Pateicoties šai rukolas iedarbībai, Tu jutīsies daudz labāk un izskatīsies jaunāka.

3. Tiek uzskatīts, ka rukolu var izmantot arī onkoloģisko slimību ārstēšanā, kā arī tā ir spējīga stiprināt As**svadus un samazināt holesterīna līmeni asinīs.

4. Grūtniecēm šo produktu ir nepieciešams lietot, lai kompensētu mikroelementu trūkumu, kā arī rukolu noteikti vajadzētu ēst barojošām mātēm, lai palielinātu laktāciju.

5. Ja jau agrā vecumā sāksi rukolu dot bērnam, tad stiprinās viņa imunitāti un kaulu sistēmas attīstību.

6. Gastroenterologi iesaka šo produktu kuņģa čūlas un gastrīta ārstēšanai, jo rukola ir spējīga aizsargāt kuņģa gļotādu un to stiprināt.

7. Svarīga informācija tiem, kas ir uz diētas – 100 g rukolas satur tikai 25 kkal.

salad-3

 

Pērkot rukolu, pievērs uzmanību tās lapiņu lielumam. Jo mazākas lapiņas, jo tā būs rūgtāka. Salātus, kuru sastāvā ir rukola, vajag ēst tūlīt pēc to pagatavošanas. Rukola ļoti labi iet kopā ar dažādiem sieriem un riekstiem, tāpēc ieslēdz savu fantāziju un pagatavo šos vērtīgos salātus tieši savai gaumei!

 

 

Leave a Comment