Pēc šī raksta izlasīšanas, tu vairs negribēsi sēdēt ar sakrustotām kājām

Lūk, kas notiek ar tavu ķermeni ja pārāk daudz laika pavadi ar sakrustotām kājām:

Sēžot šajā pozā vairāku stundu garumā var veicināt nervu paralīzi. Tas pats var notikt arī ja, cilvēks ilgstoši sēž vienā pozā ilgus laika periodus. Kā izrādās, visbiežāk nervu paralīze rodas tieši no kāju krustošanas.

2010. gadā, vairākos pētījumos tika pierādīts, ka ilgstoši sēžot ar sakrustotām kājām palielinās As**sspiediens. Pat, ja tev nav problēmu ar As**sspiedienu, izvairies no ilgstošas sēdēšanas šādā pozā, un mazinās iespēju, ka nākotnē radīsies As**s cirkulācijas problēmas.

Toties kāju krustošana pie potītēm nerada šādas problēmas– tāpēc, ja vēlies krustot kājas, izvēlies tavai Vese***ai nekaitīgāko variantu.

  • Tāpat šī pozīcija var novest pie iegurņa kaula disbalansa. Ilgstoša kāju krustošana eventuāli var deformēt iekšējo augšstilba muskuli– to padarot īsāku, bet ārējo muskuli garāku, kas liek var likt locītavām iziet no savas vietas.
  • Tāpat šāda sēdēšana veicina zirnekļa jeb varikozo vēnu rašanos.

Visbeidzot, pētījumā atklājās, ka sēdēšana ar sakrustotām kājām vairāk nekā 3 stundas dienā var novest pie nepareizas, salīkušas stājas, muguras un sprandas sāpēm kā arī radīt diskomfortu gurnu rajonā

Tagad, kad esi iepazinies ar šo informāciju, cerams, ka nolemsi atmest paradumu sēdēt ar sakrustotām kājām, celi pār celi, lai izvairītos no Vese***as riskiem!

Leave a Comment