Sens, dabīgs ārstniecības līdzeklis – bērza darva. Uzzini, kā to izmantot!

Bērza darva
berza_darva

 

Ziede nosaukta krievu militārā ķirurga vārdā, kurš aizvadītā gadsimta pirmās puses kara laukos pašaizliedzīgi glāba ievainotos kareivjus. Nekādu antibiotiku tolaik vēl mediķu rīcībā nebija, un Višņevska ziede bija pats efektīvākais un iedarbīgākais antiseptiskais līdzeklis.

Ārīgi

Kā ārīgi lietojamam līdzeklim bērza darvai piemīt ļoti spēcīgs pretiekaisumu efekts. Tai ir pretsēnīšu un uzsūcoša iedarbība, tāpēc to ar labiem panākumiem lieto dažāda veida un lokācijas (matos, uz nagiem un ādas) sēnīšslimību, dažādu dermatītu un dermatožu ārstēšanā.

Bērzu darva lieti var noderēt visiem, kam nākas cīnīties ar patogēniem mikrobiem un sēnītēm, taču to lietojot, no sintētiskajām antibiotikām labāk atturēties. Piemēram, ja jau ir pavadoša Sli**ba – mikoze, antibiotikas, ko producē mikroskopiskas sēnīšu kultūras, Sli**bas gaitu tikai padarīs smagāku.
Bērzu darva ir arī teicams dezinficējošs līdzeklis ādas slimību ārstēšanā, tā labi noņem niezi. Turklāt ir daudz efektīvāka par mūsdienu hormonālajiem preparātiem un, atšķirībā no tiem, darvai nav nekādu blakņu. Ekzēmas, izsitumi, strutaini iekaisumi un vīrusu izraisīti ādas bojājumi ir ne tikai nepatīkamas, bet arī grūti ārstējamas kaites. Neaizstājama bērza darva ir arī psoriāzes ārstēšanā, tā bremzē bojāto DNS sintēzi.

Iekšķīgi

Aizvadītā gadsimta sākumā ne tikai dziednieki, bet arī akadēmisko izglītību ieguvušie mediķi bija tik ļoti pārliecināti par bērza darvas ūdens dziednieciskajām īpašībām, ka rekomendēja to dot pat zīdaiņiem. Deva pieaugušiem cilvēkiem svārstījās no pilnas glāzes līdz ½ litra.

Darva nomāc audzēju šūnu augšanu tādu slimību gadījumos kā fibromioma, cista, mastopātija. Lietota onkoloģijā, tā veicina ķīmijas terapijas pretvēža medikamentu izraisīto blakņu neitralizāciju. Bērza darva dziedē arī kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, tā palīdz pret saaukstēšanās slimībām, aknu kaitēm, zarnu infekcijām, cistītu, avitaminozi. Lietojot iekšķīgi bērza darvu un tās preparātus, normalizējas As**sspiediens un vielmaiņas procesi, nostiprinās sirds muskulis.

Lasi vēl: Sens, bet piemirsts brīnumlīdzeklis Vese***ai – priežu sveķi; Viņi noder ĻOTI daudz situācijās

Pret iekšējo orgānu kaitēm

* Ēdamkarotē svaiga krējuma iepilina 1 pilienu bērza darvas, apēd un uzēd karotīti medus. Lieto pēc šādas shēmas: pirmajā dienā – 1 pilienu darvas, otrajā – divus, trešajā – 3 un tā turpina līdz 10 pilieniem. Pēc tam lietošanu atsāk pretējā secībā – 9 pilieni, 8, 7 utt. līdz nullei. Pēc tam jāievēro 10 dienu pārtraukums. Bērniem šo normu var samazināt uz pusi.

Ja darvas lietošanas laikā parādīsies alerģijas vai sliktas nepanesības izpausmes, no šīs receptes jāatsakās..

Ār*tējoties ar bērza darvu, ūdens vietā jādzer auzu uzlējums: 1 ēdamkarote auzu ar visiem apvalkiem uz glāzi karsta ūdens. Nostādina 2-3 stundas un dzer tējas vietā. Pēc vajadzības katrai lietošanas reizei gatavo jaunu uzlējumu.

Bērza darvas ūdens pret tuberkulozi

* Stikla burkā ielej 4 litrus auksta ūdens, pievieno 200 g darvas, 7 minūtes rūpīgi izmaisa ar koka karoti, tad burku cieši aizver un 3 dienas nostādina, katru dienu saturu obligāti izmaisot 7 minūtes. Pēc tam akurāti noņem putas un caurspīdīgo šķidrumu uzmanīgi nolej (nesaskalinot).

Uzglabā cieši aizvērtā traukā. Iegūtais ūdens ir caurspīdīgs un ļoti atgādina avota ūdeni. Ār*tniecības un profilakses nolūkā dzer pa 2 glāzēm dienā: tukšā dūšā no rīta un vakarā.. Lieto 6 dienas, tad 3 dienu pārtraukums. Pilns kurss – ne ilgāk par 2 mēnešiem. Pēc pilnā kursa – 2 mēnešu pārtraukums, pēc tam ciklu var atkārtot ar tādu pat intervālu.

Ielaistas tuberkulozes gadījumā lieto pa ¼ glāzes diennaktī uz pusēm ar pienu, bet ja slimnieks nav novājināts – pa 1/3 glāzes dienā.

Leave a Comment