Biešu borščs ir jebkurš ēdiens, ko var pagatavot katra sevi cienoša saimniece. Bet ne visi to dara pareizi. Galu galā šāda sarežģīta ēdiena pagatavošanai ir milzīgs skaits nianšu. Un ne vienmēr ir viegli visu ņemt vērā.
Šodien pastāstīsim, kādas kļūdas visbiežāk pieļauj pat pieredzējušas saimnieces. Uzziniet, kas jums nepieciešams, lai borščs katru reizi kļūtu garšīgāks un garšīgāks. Varbūt jūs vēl vairāk iemīlēsit šo brīnišķīgo ēdienu.
BIEŠU BORŠČS
Boršča svarīgākā sastāvdaļa ir bietes. Ne pupiņas un pat ne gaļa, proti, bietes. Bet ko daudzas mājsaimnieces dara ar bietēm? Viņi sasmalcina sakņu kultūru ar rīvi, pēc tam apcep iegūto masu pannā. Un tad mēs skatāmies, kā šie ceptie biešu gabaliņi peld pannā.
Vai esi kādreiz pievērsis uzmanību tam, kādus borščus pasniedz labos restorānos? Šāds bagātīgas rubīna krāsas ēdiens pēc izskata ir apetīti rosinošs. Tas ir tāpēc, ka pieredzējis pavārs nerīvēs bietes un neapcep tās pirms gatavošanas.
Viņš vienkārši nomizo dārzeni un ieliek katlā. Tad viņš no katla izņems gan bietes, gan gaļu, iegūto buljonu izkāš. Un tikai 10 minūtes pirms vārīšanas beigām viņš ieliks rīvētas bietes borščā. Un, tiklīdz buljons vārās, uguns izslēdzas. Mēģiniet rīkoties tāpat, lai redzētu, kādā maģiskā krāsā šoreiz būs borščs.
Citas kļūdas
Boršča buljonu nevar pagatavot tikai uz kauliem bez gaļas. Klasiskā skatījumā boršču vajadzētu vārīt ar liellopa vai cūkgaļu. Ja tiek nolemts atteikties no gaļas, tad buljonā jābūt sēnēm vai pākšaugiem. Gatavošanas laikā putas rūpīgi jānoņem un pēc tam jāfiltrē. Ja mēs runājam par liesu boršču, tad pirmais šķidrums tiek notecināts un pagatavots otrajā.
Dažas mājsaimnieces ir pārliecinātas, ka visas garšvielas jāpievieno gatavošanas pēdējā posmā. Bet tas tā nav, jo lauru lapas, pipari un sāls ir jāizmanto agrāk – apmēram gatavošanas vidū.
Kas attiecas uz bietēm, tad borščā to vajadzētu būt vairāk, citādi boršča vietā sanāks parastā kāpostu zupa. Ir svarīgi pareizi rīkoties ar kāpostiem. Ja kāposti ir jauni, tad tos liek katlā 5 minūtes pirms vārīšanas beigām. Ja kāposti ir veci, varat tos pievienot kopā ar kartupeļiem.
Nesteidzieties ēst boršču, tiklīdz tas ir pagatavots. Galu galā šis ēdiens būs daudz garšīgāks, ja ļausiet tam nostāvēties 20 minūtes. Tāpat neaizmirstiet katru svaigi pagatavotā boršča šķīvi pasniegt ar smalki sagrieztiem zaļumiem un dāsnu karoti skābā krējuma. Labu apetīti!
[…] Sevi cienoša saimniece nekad neceps bietes borščam, jāgatavo savādāk […]
[…] Sevi cienoša saimniece nekad neceps bietes borščam, jāgatavo savādāk […]
[…] Lasi arī: Sevi cienoša saimniece nekad neceps bietes borščam, jāgatavo savādāk […]