Šie ēdieni palīdzēs uzlabot tavas gremošanas sistēmas darbību

Ananass

Nepatīkamas garšas nomākšana nav vienīgā ananasu sulas priekšrocība. Šis auglis spēj nomierināt kuņģi. Holistiskās Vese***as aprūpes speciāliste Talija Poloka skaidro, ka ananasi satur īpašus gremošanas enzīmus (bromelānu), kas palīdz sašķelt olbaltumvielas un atvieglo uzturvielu gremošanas un uzsūkšanas procesu. Bromelāns mazina iekaisumu un palīdz remdēt vēdersāpes, kā arī novērš diskomfortu.

Pākšaugi

Pākšaugos, it īpaši melnajās pupiņās un lēcās, ir daudz ūdenī šķīstošo šķiedrvielu. Uztura speciālists Braiens Tanzers skaidro, ka šīs vielas uzsūc ūdeni un veido fekāliju masu. Zarnās esošās baktērijas pārveido šķiedrvielas par gaistošajām taukskābēm, piemēram, sviestskābi, kas savukārt palīdz uzlabot veselību – tās kalpo par enerģijas avotu zarnu trakta gļotādas šūnām.

Brokoļu kāti

Ja esi viens no tiem, kas izmet brokoļu kātus, tad, iespējams, palaid garām patīkamu atvieglošanās procesu. Brokoļu kāti, kā arī puravu lapas, sparģeļu apakšējās daļas un ābolu mizas satur ūdenī nešķīstošās šķiedrvielas, kas uzlabo gremošanas trakta darbību. Tanzers skaidro, ka nešķīstošās šķiedrvielas veicina zarnu kontrakcijas, tādējādi paātrinot nepārstrādāto barības vielu plūsmu un izvadi no organisma.

Jogurts

Dietoloģe Amanda Foti norāda, ka jogurti ar aktīvajām kultūrām satur lactobacillus baktērijas un bifido baktērijas. Šīs probiotiskās baktērijas, kas atrodamas arī skābētos kāpostos un tējas sēnē (kombučā), palīdz uzlabot vielu izvades procesu un saglabāt gremošanas sistēmas veselību. Foti iesaka brokastu ēdienkartē iekļaut jogurtus ar aktīvajām kultūrām un tiem pievienot arī svaigus augļus, piemēram, banānus, kas  satur bioloģiski aktīvās vielas. Galvenais ir izvēlēties tādus produktus, kas nesatur daudz cukura.

Avots: www.thrillist.com

Leave a Comment