“Simts slimību punkts” – tas jāmasē katru dienu!

Balstoties uz kādu senu japāņu leģendu, kāds tēvs deva savam dēlam vērtīgu mācību, kas ir gājusi no paaudzes paaudzē.

Viņš atklāja noslēpumu par kādu ķermeņa punktu, kas nodrošinās ilgmūžību un pasargās no daudz dažādām slimībām. Dēls sekoja tēva padomam un regulāri masēja šo punktu savā ķermenī. Šīs zināšanas ļāva dēlam nodzīvot pietiekami ilgi, lai piedzīvotu daudzu imperatoru nāvi.

Mūsu ķermenis sastāv no 365 punktiem un 12 meridiānām – tieši tik, cik gadā ir dienu un mēnešu. Akupresūra ir balstīta uz šo meridiānu un kanālu sistēmu.

Ķīniešu medicīnā ķermenis tiek uzskatīts par enerģijas sistēmu, un ķermeņa punktu masēšana uzlabo enerģijas plūsmu ķermenī, kas rezultātā uzlabo arī orgānu darbību. Šodien mēs tev atklāsim vienu no nozīmīgākajiem ķermeņa punktiem – “ilgmūžības punktu” (no ķīniešu medicīnas) jeb “simts slimību punktu” (no japāņu medicīnas).

Pastiprināta uzmanības pievēršana šim ķermeņa punktam palēninās novecošanas procesu, pasargās no dažādām slimībām un pasargās vispārējo veselību.

Punkts atrodas zem ceļa kauliņa – to ir ļoti viegli atrast. Novieto rokas uz ceļiem (kreiso roku uz kreisā ceļa, labo uz labā) un tu atradīsi šo punktu starp zeltnesi un mazo pirkstiņu (starp kauliem).

Cits veids, kā atrast šo punktu, ir apsēsties uz zemes un iztaisnot sev priekšā kājas. Zem ceļa ir vietiņa, kas ir kā mazs izvirzījums – kad piespied tā augstāko punktu, esi atradis pareizo vietu.

Lasi vēl: Tā nav tikai garšviela – lauru lapām piemīt fantastiskas dziedinošas spējas, kas ārstē ŠĪS Sli**bas!

Simts slimību punkts kontrolē arī mugurkaulu, kas nodrošina veselīgu reproduktīvo sistēmu, nieres, kuņģi un gremošanas trakta darbību. Virsnieru dziedzeris ir atbildīgs par normālām ķermeņa funkcijām un tā veselību, jo tas atbrīvo hormonus, ieskaitot adrenalīnu un hidrokortizonu. Šī punkta masēšana palīdzēs arī citos gadījumos, piemēram, kad tev ir aizcietējumi, slikta dūša, gastrīts, urīna nesaturēšana, impotence, žagas.

Neskatoties uz augstāk minēto, šī punkta masāža palīdz arī stresa, nemiera un saspringuma gadījumos – tā nodrošinās iekšējo balansu, kā arī paaugstinās pašapziņu.

Punkts arī ir atbildīgs par svara zaudēšanu.

Kā veikt punkta masāžu:

Pirms punkta masēšanas ir jāpaņem maza atpūtas pauze. Vislabāk ir sēdēt, kamēr punkts tiek masēts. Dziļi ieelpo un koncentrējies uz savu emocionālo stāvokli. Punkts ir jāmasē ar apļveida kustībām pulksteņrādītāja virzienā – 9 reizes katrai kājai. Vislabāk masāžu ir veikt no rīta – ja darīsi to vakarā, tas var novest pie bezmiega. Visai procedūrai nevajadzētu pārsniegt 10 minūtes.

Masāžu var veikt ar pirkstiem, bet vari izmantot arī griķus, auzas, rīsus vai ķiploku daiviņas.

Avots: kinghealthylife.com

Leave a Comment