Šis atklājums liks tev vēlēties biežāk iet karstā vannā

Kasrta vanna

Pētnieki no Lesteras Universitātes Lielbritānijā nolēma veikt pētījumu, kurā viņi centās noskaidrot, cik daudz kaloriju tiek sadedzināts, pavadot vienu pilnu stundu karstā vanna. Iegūtie rezultāti viņus pārsteidza.

Eksperimentā piedalījās 10 cilvēki, kuriem bija liekais svars. Viņiem bija jāiet karstā vannā divas dienas pēc kārtas. Un izrādījās, ka, pavadot stundu karstā vannā, cilvēks vidēji zaudē 126 kalorijas, kas ir līdzvērtīgi pusstundu garai pastaigai.

Interesanti, ka pētījuma laikā atklājās vēl daudzas lietas, piemēram, stundas pavadīšana karstā vannā daudz efektīvāk mazina cukura līmeni asinīs nekā fiziskas aktivitātes, piemēram, pastaiga.

Iegūtie atklājumi bija pavisam negaidīti! Pārsteidzoši bija tas, ka cilvēkiem, kuri stundu pavadīja karstā vanna, bija par 10% zemāk cukura līmenis asinīs nekā tiem, kas šo stundu bija pavadījuši nodarbojoties ar fizisku aktivitāti, piemēram, riteņbraukšanu!

Pētnieki apgalvo, ka izpēte pavisam noteikti ir jāturpina. Viņi pat pieļauj domu, ka nākotnē karstas vannas varētu būt viena no efektīvākajām metodēm, kā cīnīties ar cukura diabētu, ar kuru mūsdienās saslimst aizvien vairāk un vairāk cilvēku visā pasaulē!

Tā lūk, ja šodien noslinkoji un neaizgāji uz treniņu vai paskriet, tad steidzīgi dodies karstā vannā un sadedzini liekās kalorijas! Turklāt nu no karstas vannas varēsi izkāpt, ne tikai, patīkami relaksējusies, bet arī, gandarīta par sadedzinātajām, kalorijām atpūtas laikā!

Leave a Comment