Tev šis ir jāzin, ja VĒLIES kļūt neatvairāmi skaista

Bezkrāsainā henna – kā un kādiem mērķiem to pielieto. Bezkrāsainai hennai ir kosmētiskas un ārstējošas īpašības: novērš iekaisuma procesus, baro, attīra, atjauno ādu, tai ir spilgti izteiktas pretsēnīšu, antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, balina ādu. Henna satur īpašu skābi, kas saista kolagēnu ādas šūnās, kas svarīgi pretnovecošanas procedūrās. Daudziem pusaudžiem kosmetologi rekomendē lietot bezkrāsas hennu dažāda veida iekaisuma procesu ārstēšanai problemātiskai ādai – pumpas, pinnes, melnie punkti. Problemātiskai ādai hennai pievieno tējas koka eļļu.

Maskas sejai no bezkrāsu hennas – lielisks līdzeklis sejas ādas kopšanai. Lai pagatavotu masku no hennas, nedrīkst lietot metāliskus traukus – hennai ir oksidatīvas īpašības. Lai maskai būtu labāks efekts, ādai jābūt sagatavotai – attīrītai un apstrādātai ar toniku vai losjonu, tā maskas komponenti labāk iedarbosies uz ādu.

  • Maska visiem ādas tipiem- attīrīšana, barošana, tonuss. 1-2 ēdamkarotes hennas pārlej ar karstu ūdeni līdz bieza krējuma konsistencei. Nepieciešams atdzesēt un uzklāt uz attīrītas sejas ādas uz 20 minūtēm. Nomazgāt ar siltu ūdeni. Pēc tam pēc vēlēšanās izmantot krēmu.
  • Maska taukainai un normālai ādai. Bezkrāsaino hennu sajaukt ar uzsildītu kefīru līdz viendabīgai masai, un uzklāt uz attīrītas ādas uz 20 minūtēm. Nomazgāt ar siltu ūdeni. Pēc tam pēc vēlēšanās – krēms.
  • Barojoša maska sausai ādai. Biezā konsistense sajaukt bezkrāsaino hennu, atdzesēt, pievienot krējumu un vitamīnu A. Uzklāt masku uz sagatavotas ādas uz 20 minūtēm. Nomazgāt ar siltu ūdeni. Pēc tam, pēc vēlēšanās – krēms.
  • Maska sejas ādas atjaunošanai, tonusam un liftingam. Masku kurapielietojama taukainai ādai pievieno dažas tējas koka un sandalkoka ēteriskās eļļas pilienus. Maska jānotur uz sejas, līdz izžūst.
  • Maska pusaudžiem ar problemātisku sejas ādu lieliski noder cīņā pret melniem punktiem. Uzvārīt ūdenī 1-2 ēdamkarotes bezkrāsainas hennas, rūpīgi samaisīt, līdz rodas putras konsistence. Nostādināt zem vāka 5 – 10 minūtes. Siltu, var pat karstu masku biezā slānī uzklāt uz problemātiskām vietām, bet jāsargās, lai neapdedzinātu ādu. Turēt, līdz tā izžūst. Radīsies garoziņa, kuru uzmanīgi samitrinot, var noņemt masku. Ar maskas atliekām, samitrinot seju, var uzmanīgi masēt ar apļveida kustībām seju apmēram 1-2 minūtes – būs izcils pīlinga efekts. Nomazgāt ar siltu ūdeni, pēc tam noskalot ar aukstu. Uzklāt krēmu attiecīgi atbilstošu ādas tipam. Melno punktu attīrošo procedūru vēlams veikt vakarā vai pirms gulētiešanas, jo var raksties neestētisks apsārtums.
  • Attīroša maska jebkuram ādas tipam. 1.ēdamkaroti bezkrāsainas hennas 1 ēdamkaroti balto mālu sajaukt ar siltu ūdeni vai ar kumelīšu novārījumu līdz putriņas konsistencei. Uzklāt masku uz sagatavotas sejas ādas uz 20 minūtēm. Noskalot ar siltu, pēc tam ar aukstu ūdeni. Pēc vēlēšanās uzklāt krēmu.

Baltās hennas izmantošana ķermenim

Maska-skrubis pirtij, saunai, no bezkrāsainās hennas –  recepte: nepieciešams pa 2 ēdamkarotēm hennas un balto mālu, jāpievieno 1 ēdamkarote medus, 5 pilieni jebkuras citrusu ēteriskās eļļas. Piezīme: komponentus samaisīt un pievienot karstu ūdeni līdz bieza krējuma konsistencei. Maska rūpīgi jāuzklāj uz ķermeņa pirms iešanas pirtī vai saunā. Pēc iziešanas nomazgāt, noskaloties ar vēsu ūdeni. Varikozo vēnu gadījumā  pielietot masku-skrubi ar medu nav vēlams. Pie paplašinātiem As**svadiem uz sejas – masku nedrīkst uzklāt saunā. Tādu masku var izmantot arī mājas apstākļos. Uzklāt uz ķermeņa, pirms tam izkarsējoties zem dušas. Efekts: attīrošs, barojošs, pret celulītu.

Henna nagu stiprināšanai

Henna  tiek uzvārīta, izmantojot kumelīšu novārījumu, jāsajauc līdz pusšķidrai konsistencei. Maisījums jāuzliek uz nagiem un jāgaida, kamēr apžūs, atkal nagus noklāt ar maisījumu un tā atkārtot 2-3 reizes. Līdzekli var izgatavot vienu reizi un glabāt ledusskapī, cieši noslēgtā traukā. Cita recepte: henna, atšķaidīta ar etiķi līdz pusšķidram stāvoklim, tikpat efektīvs nagu nostiprināšanas līdzeklis. Līdzekļa izmantošanas un glabāšanas princips ir tāds pats.

Maskas matiem

  • Atjaunojoša maska sausiem matiem. 100 gramus hennas apliet ar verdoša ūdens glāzi, rūpīgi samaisīt un ieklāt matos, ieberžot galvas ādā un masku noklājot matu garumā. Matus nosegt ar polietilēnu un ietīt siltā drānā. Masku turēt 30-50 minūtes, pēc tam labi izskalot ar siltu ūdeni/
  • Mitrinoša maska sausiem matiem. 100 gramus hennas apliet ar verdoša ūdens glāzi, rūpīgi samaisīt, ļaut atdzist 10 – 15 minūtes. Pievienot viena avokado mīkstumu, 1-1,5 ēdamkarotes rīcineļļas. Masku uzklāt. Pēc 1,5 stundām nomazgāt ar siltu ūdeni.
  • Nostiprinoša maska taukainiem matiem. 100 gramus hennas iebērt verdošā ūdenī, pievienot 2 ēdamkarotes citrona sulas, 1 ēdamkaroti dadža eļļas un 2 ēdamkarotes zilo mālu. Masku uzklāt matiem visā to garumā, ietīt siltā drānā un atstāt uz 1- 1,5 stundām, pēc kā nomazgāt ar siltu ūdeni, lietojot šampūnu.
  • Maska pret matu izkrišanu. 1 ēdamkaroti hennas, 2 ēdamkarotes olīveļļas un 2 ēdamkarotes rīcineļļas sajaukt. Šim maisījumam pievienot 5 pilienus ciedru eļļas vai tējas koka eļļas, 2 ēdamkarotes zaļo mālu. Visu apliet ar gāzi verdoša ūdens. Masku ieklāt galvas ādā un matos un atstāt uz stundu, pēc kā izmazgāt ar šampūnu un siltu ūdeni.
  • Barojoša maska. 20 gramus hennas sajaukt ar 20 gramiem sasmalcinātu kumelīšu un 20 gramiem sasmalcinātu nātru. Pievienojiet pāris pilienu jebkuras ēteriskas eļļas. Uzklāt uz matiem uz pusstundu. Labi izmazgāt ar siltu ūdeni un šampūnu.
  • Maska matu kuplumam. 2 ēdamkarotes hennas, 1 ēdamkaroti mandeļu eļļas un 1 tējkaroti dimeksīda sajaukt. Uzklāt visā matu garumā un atstāt uz 40 minūtēm. Nomazgāt ar siltu ūdeni.
  • Maska matu biezumam. 50 grami hennas jāsajauc ar 2 olu dzeltenumiem un 50 gramiem vājpiena. Pievienot 50 gramus vājpiena biezpiena. Masku uzklāt matiem, ietīt, un atstāt uz 30-40 minūtēm. Pēc procedūras izmazgāt.

Avots: www.ok.ru

Leave a Comment