Slim**cas nežēlīgā attieksme pret garīgi atpalikuši sievieti šokē visus

Sieviete ar garīgās attīstības traucējumiem ir satriekta, pēc tam, kad Slim**cas darbiniece viņas acu priekšā lellei nogrieza abas rokas, šī sieviete domāja, ka lelle ir viņas bērns. Hersijai tika izmaksāta 65 tūkstošus Lielbritānijas mārciņu (94 tūkstoši Eiro) liela kompensācija.

Sūzanas Hersijas ģimene vērsās tiesā pret Walsalas Muižas Slim**cu, pēc tam, kad 64 gadus vecā sieviete piedzīvoja “nehumānu” attieksmi 2013. gada septembrī.

Vadoties pēc viņas māsas, Džeinas Dunnas teiktā, Hersijas kundzes mīļoto lelli izkropļoja medmāsa, jo Hersija nav darījusi to, ko medmāsa likusi.

Lelle tika atrasta uz grīdas ar nogrieztām rokām, bez drēbēm, bojātām kājām un ar izplēstu matu kušķi – tas pilnībā satrieca Hersijas kundzi un viņas ģimeni.

Tika konstatēta virkne dažādu pāridarījumu, ieskaitot – darbinieki nelikās ne zinis par saviem pienākumiem, neizprata Hersijas kundzes īpašās vajadzības un viņu pienācīgi nemazgāja.

Hersijas kundzei un viņas ģimenei tika iesniegta arī oficiāla atvainošanās un Slim**ca piekrita veikt neatkarīgu izmeklēšanu.

Cilvēktiesību eksperte Mērija Vārnija, kas pārstāv cietušo ģimeni, teica: “Sūzena, kas ir viegli ievainojama paciente ar attīstības traucējumiem mīlēja savu lelli tā, it kā tā būtu viņas pašas bērns un nav zināms vai viņa kādreiz vispār varēs atkopties no šī pāridarījuma.”

“Pēc tam, kad Slim**ca bija noraidījusi visas prasības un piedāvāja tikai aizvietot lelli ar citu, tiesas prāvā ar neatkarīga izmeklētāja iesaistīšanos, tika panākta finansiāla kompensācija.”

Vārnijas kundze minēja, ka tiesa ir apstiprinājusi arī to, ka šai Slim**cai ir jānodrošina Hersijas kundzei viss nepieciešamais aprīkojums un terapijas, lai nodrošinātu viņas atlabšanu no piedzīvotā.

“Viņa piedzīvoja šausmīgu un nepieņemamu rīcību no personāla, kuram vajadzēja par viņu rūpēties,” saka Dans Skorers, Mencap centra vadītājs.

“Šī tiesas prāva izgaismo un skaidri parāda Nacionālā Vese***as dienesta neveiksmes īstenot pieejamas Vese***as aprūpes programmas nodrošināšanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tam reiz ir jādara gals.”

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment