Smieklīgi sieviešu stāsti par pirmajām mēnešreizēm

Ar to tiks galā Pol***ja!

Tas bija 1971. gads, kad man bija 11 gadi. Man un manai mātei bija “saruna” par šo gaidāmo notikumu, tāpēc viņa bija arī sagatavojusi mazu paciņu ar higiēnas piederumiem, lai es vienmēr būtu gatava. Bet man šķita, ka paketes ir tik biezas, ka es staigāšu kā tāds kovbojs ar plati ieplestām kājām.

Kādā dienā redzēju reklāmu, kura piedāvāja izsūtīt tamponu paraudziņus. Viegli un diskrēti- es nodomāju.

Kad aptuveni pēc nedēļas es ierados mājās, es ieraudzīju pārskaitušos abus vecākus pie virtuves galda un mazu, attaisītu kastīti.  Tētis vēl joprojām bija savā Pol***jas uniformā. Paciņa tika piegādāta, kad mana māte ieraudzīja manu vārdu uz tās, viņa krita panikā un piezvanīja tēvam uz Pol***jas iecirkni. (Man nekad nekas netika sūtīts un tas bija laiks, kad ļaundari sūtīja spridzekļus pa pastu. Riska zona bija Pol***jas darbinieki.) Policisti ieradās pēc paciņas un aizveda uz iecirkni.

Pāris policisti sapulcējās, lai veiktu izmeklēšanu. Iedomājieties, cik apkaunots bija mans tēvs, kad paciņa tika atvērta!

Tētis uzņemas vadību

Kad pienāca manas mēnešreizes, mājās bija tikai mans tētis un es. Tētis nemaz neapstulba un ar pašpārliecību devās uz aptieku, lai atgrieztos ar 4 dažādiem tamponu veidiem. Gadu gaitā mums ir bijuši prieki un bēdas, bet to dienu es nekad neaizmirsīšu. Mans tēvs kliedzot vienā vannasistabas durvju pusē, es otrā, uzklausot viņa instrukcijas: “Vai tu pamēģināji vienu kāju uzlikt uz tualetes poda?”

Nerunā ar puišiem

Mēnešreizes sākās 11 gadu vecumā- man nebija ne jausmas, kas ar mani notiek. Kad nākamajā rītā, es to pateicu savai mammai, viņa atgriezās ar paketi rokā un pateica: “Tas notiks ik pēc 28 dienām visu tavu atlikušo mūžu. Nerunā ar puišiem!”

Man bija 13 gadi, kad bioloģijas stundā es beidzot uzzināju, kas tas ir, kas ar mani notiek.

Dzīve kļūst sliktāka

Nekad neaizmirsīšu dienu, kad man sākās mēnešreizes- diena pirms manas 14. dzimšanas dienas un manas mīļās, vecās kaimiņienes Nā*e. Kad es devos pie mammas ar ziņu par kaimiņienes nāvi un manām mēnešreizēm, tad viņa atbildēja: ”Dzīvē pieredzēsi vēl daudz ko sliktāku”. Nesaņēmu ne padomu, ne skaidrojumu- par mēnešreizēm uzzināju no draudzenēm, kurām tās jau bija sākušās.

Avots: theguardian.com

Leave a Comment