Šokējošas lietas, kas ar katru dienu tevi padara arvien vecāku

Alerģijas

Alerģiskas reakcijas lielākoties izraisa iekaisumus un, ja tavas alerģijas ir īpaši smagas, tas nozīmē, ka tu turpini ciest no hroniska iekaisuma. Tiek ieteikts veltīt laiku, lai apmeklētu alergologu un pārbaudītu, pret ko tev ir alerģiska reakcija – iespējams, ka tev ir kāda alerģija, par kuras esamību nemaz nenojaut.

Miegs

Mēs visi izprotam ar kādām grūtībām saskaras mūsu ķermenis, ja mēs neesam tā atpūtai veltījuši pietiekoši daudz laika. Slikts noskaņojums un fizisks apstulbums ir visbiežākie simptomi, ar ko nākas sastapties pēc miega trūkuma, tomēr, ja neizgulēšanās atkārtojas regulāri, pastāv arī nopietns iekaisuma risks. Miega trūkums arī traucē tava metabolisma darbībai un novājina imūnsistēmu. Pats galvenais – visbiežāk miega trūkums ir sirds slimību cēlonis, tas izraisa arī alerģijas un astmu. Interesanti, ka pārlieku ilga gulēšana arī var izraisīt negatīvu ietekmi – centies katru dienu vismaz 6-8 stundas veltīt kvalitatīvām miegam!

Svars

Nespēja ietilpināties iepriekš iegādātā apģērbā noteikti ir pēdējā lieta tavā svarā pieņemšanās sarakstā. Nedaudz palielināts  ĶMI vēl nav tik traks, bet, kad tu sasniedz aptaukošanās līmeni, tu droši vien jau labi apzinies, ar ko tu riskē. Ja gadījumā nezini, lūk, daži piemēri: 2. tipa diabēts, paaugstināts As**sspiediens, sirds Sli**bas, sirdstrieka, vēzis, miega apnoja, osteoartroze, aknu Sli**bas, nieru Sli**bas un grūtniecības problēmas.

Svara problēmas nav attiecināmas tikai uz cilvēkiem ar lieko svaru, līdzīgas Vese***as problēmas tiek novērotas arī cilvēkiem ar samazinātu ķermeņa svaru. Galvenā problēma cilvēkiem ar samazinātu svaru ir muskuļaudu vājums un atmiršana. Anēmija, nopietns vitamīnu trūkums organismā, iekšējo orgānu bojājumi/nespēja, kā arī neauglība – tās ir tikai dažas no problēmām, ar ko var saskarties cilvēks ar nepietiekamu svaru.

Agra pensionēšanās

Modernās tehnoloģijas un zinātne ir ļāvusi cilvēcei krietni pagarināt dzīves ilgumu. Paturot to prātā, daudzi cilvēki izvēlas doties pensijā aptuveni 70 gadu vecumā, nevis 60 gados. Ekonomikas lietu institūta veikts pētījums parādīja, ka:

  • Došanās pensijā samazina varbūtību, ka tev ir laba vai ļoti laba Vese***a par 40%
  • Došanās pensijā par 40% palielina risku saslimt ar klīnisku depresiju
  • Došanās pensijā palielina iespēju tikt diagnosticētam ar kādu fizisku slimību par 60%
  • Došanās pensijā par 60% palielina risku dzert zāles, lai atvieglotu fiziskās Sli**bas simptomus

Lai mēs paliktu veseli, ir jābūt aktīviem un aizņemtiem. Tas nebūt nenozīmē, ka tev jāturpina strādāt. Ceļošana ir viens no veidiem, kā nodarbināt ķermeni un prātu. Arī jauni hobiji palīdzēs  būt nodarbinātam.

Austiņu lietošana un skaļi koncerti

Sajūta, ko piedzīvojam koncerta laikā, ir unikāla. Mēs iedrošinām arī citus doties līdzi, cik vien lielā barā varam, jo nekas nespēj aizstāt lielisku uzstāšanos klātienē. Atkarībā no tā, cik tuvu skaļruņiem tu stāvi un/vai cik skaļi tu klausies mūziku, tu vari nopietni un neatgriezeniski traumēt dzirdi, un nekas tev neliks justies vecākam, kā nespēja normāli dzirdēt.

Protams, arī izmantojot austiņas, mūzika jāatskaņo pieņemamā skaļumā. Koncertu laikā vari izmantot ausu aizbāžņus. Papildus, lielākā daļa cilvēku nemaz neuzskata par vajadzīgu regulāri veikt dzirdes pārbaudes. Ja tas izklausās pēc tevis, tad dzirdes pārbaude noteikti ir tavās interesēs.

Vientulība

Ir viegli paredzēt, ka vientulība var radīt depresiju un izraisīt stresu, bet tā ietekmē arī As**sspiedienu un imūnsistēmu, tā var būt arī sirdslēkmes cēlonis. Šī situācija vecumdienās var būt vēl izteiktāka.

Kāds pētījums pierāda, ka vientulība vai izolētība no sabiedrības ir bīstama tavai labklājībai un Vese***ai. Šobrīd, kopš gadsimta sākuma, novērots vislielākais vientuļi dzīvojošo cilvēku skaits. Vientulība par 26% paaugstina personas Nā*es risku. Mīlestība ir svarīgs komponents un mūsu labklājības sastāvdaļa – pat cilvēkiem, kuri ir sociāli savādāki, tā ir nepieciešama.

Pusfabrikāti un mākslīgais ēdiens

Mēs visi esam dzirdējuši teicienu, „tu esi tas, ko tu ēd.” Tevis patērētā ēdiena kvalitāte ir svarīgs faktors, kas atbild par tavu veselību, tava diēta ir noteicošā! Ātrās uzkodas, cukuroti  ēdieni, pusfabrikāti – tu labāk zini, kas ir labs tavam organismam un kas tāds nav. Šoreiz atliksim malā pieņemšanos svarā, šo ēdienu saturā ir dažādas apšaubāmas piedevas, kas var izraisīt vēzi un orgānu nespēju, tomēr šie ēdieni tiek uzskatīti par pilnīgi drošiem. Tev jāsaprot, ka ēdiens nav tikai kalorijas. Visi ēdieni uzsūcas savādākos tempos, tādēļ sastāvdaļu kvalitātei ir liela nozīme. Centies pieturēties pie tādu produktu patērēšanas, kas nākuši no ar zāli barotiem lopiņiem un ir organiskas izcelsmes. Ja kādā sezonā nav pieejami organiskie augļi un dārzeņi, tad siltumnīcās audzēto augļu un dārzeņu iegāde ir attaisnojama, tomēr pirms ēšanas pārliecinies, ka tie ir rūpīgi nomazgāti.

Avots: www.newszoom.com

Leave a Comment