Svarīgākais faktors, lai attiecības būtu veiksmīgas ilgtermiņā

 

Draudzība ir vissvarīgākais faktors ilgtermiņa attiecībās.

ASV psihologi apgalvo, ka tuva draudzība ir saistīta ar seksuāli un emocionāli apmierinošām attiecībām.

Laura VanderDrifta, asistējošā psiholoģijas profesore un viena no pētījuma autorēm pastāsta, ka atrodot partneri, kurš pirmām kārtām ir labs draugs, palielinās iespēja veidot stipras un izdevušās ilgtermiņa attiecības.

“Mēs atklājām, ka draudzības novērtēšana romantiskās attiecībās ir ārkārtīgi svarīga,” viņa pastāsta izdevumam The Independent.

“Tā laika gaitā nodrošina labākas attiecības, tai skaitā sekmējot arī abu cilvēku apmierinātību.”

Pētījumu veikusī Indiānas štata Purdū Universitāte atklājumus publicēja
“Sociālo un personisko attiecību žurnālā”, tas ir pirmais pētījums, kas draudzību saista ar seksualitāti.

Kopumā tika aptaujāti 184 cilvēki, kuri attiecībās ir vismaz 16 mēnešus, viņiem tika jautāts, ko visvairāk viņi novērtē savās attiecībās.

Visbiežāk minētās atbildes bija biedriskums, draudzība, jauni kopīgi piedzīvojumi un sekss.

Tie pāri, kuri minēja, ka vissvarīgākais viņiem ir biedriskums un draudzība, izrādījās daudz apmierinātāki ar savu seksuālo dzīvi attiecību ietvaros.

Dr. VanderDrifta apgalvo, ka pāri, kuri cenšas uzlabot savas attiecības krietni iegūtu, ja tā vietā, lai risinātu citas problēmas, viņi censtos sadzīvot kā draugi.

Viņa iesaka pāriem veltīt vairāk laika tam, kas interesē abus partnerus un doties kopīgos piedzīvojumos, kuri stiprinās draudzību.

“Tas nozīmē, ka pāri, kuri meklē palīdzību savu attiecību glābšanai var koncentrēties uz draudzību attiecībās, ievērojot šo aspektu uzplauks arī citas jomas,” viņa pārliecināt izsakās.

“Tiem, kas ir attiecību meklējumos es ieteiktu sākumā atrast cilvēku, kurš ir lielisks draugs, tas novedīs pie daudziem neskaitāmiem ieguvumiem.”

Leave a Comment