Svarīgi zināt- produkti, kas veicina gļotu izdalīšanos

Saraksts ar gļotu veicinošajiem produktiem

1. Kazeīnu saturoši produkti. Visi piena produkti, galvenokārt, pats piens. No skābpiena produktiem vismazāk kazeīna ir skābajā un saldajā krējumā. Vismazākais kazeīna daudzums ir kausētā sviestā – tam tur vispār vairs nevajadzētu būt.

2. Želatīns. Un visi produkti, no kuriem var pagatavot želeju.

elatns

3. Ciete. Lipeklis.

    Centieties izvairīties no:

  • kartupeļu, rīsu un kukurūzas cietes (un visi produkti, kuru sastāvā tie ir, piemēram, konservētas pupiņas)
  • pirmā maluma baltie milti (arī visi tā izstrādājumi)
  • pagatavoti kartupeļi (jauno kartupeļu sezonas laikā ir atļauts ēst tos pagatavotus)
  • pulētie rīsi

 

    Atstāt uzturā drīkstat (izlases kārtībā nelielās porcijās):

  • veselīga pilngraudu maize (melosim, ja teiksim, ka tur nav ciete, ja karsēsiet to tosterī, lipekļa procentuālais daudzums samazināsies)
  • pilngraudu pārslas
  • pilngraudu putras (griķi un kvinoja satur vismazāk cieti)
  • cieti saturoši sakneņi (puķkāposti, kukurūza, burkāni, saldie kartupeļi u.c.).

 

Leave a Comment