Sastāvdaļas
- 500g liesa liellopa maltā gaļa
- 2 šķēles sakaltusi maize
- 100ml piens
- 1 sauja mandeles
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 sīpols
- 1 tējk. kaltētas itāļu garšvielas (Provansas)
- 4 ēd.k. rīvēts siers Parmezāns
- 1 ola
- milti
- olīveļļa
- sāls, pipari
- Mērcei:
- 1 gl sauss baltvīns
- 1 gl piens
Pagatavošana
- Maizi izmērcēt pienā un nospiest lieko šķidrumu. Riekstus sasmalcināt. Ķiploka daiviņu un sīpolu smalki sagriezt.
- Maltai gaļai pievienot maizi, riekstus, garšvielas, ķiplokus, sīpolus, olu un masu kārtīgi izmīcīt.
- Ar mitrām rokām izveidot gaļas bumbiņas. Katru bumbiņu apvārtīt miltos un apcept uzkarsētā eļļā. Pieliet baltvīnu, pienu un sautēt, ik pa brīdim tefteļus apgriežot.
- Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar sarīvētu sieru.
Porcijas : 4
Avots: