TESTS. Uzdevums bērniem, kuru būs interesanti risināt arī tev!

sdfsd-664x750

Pareizās atbildes:

 

1. Nometnē dzīvo četri zēni. To var noteikt pēc šķīvju un karošu skaita uz galdauta.

2. Ar laivu. Pie koka ir pieslieti airi.

3. Zēni ieradušies nometnē diezgan sen. Vienas dienas laikā zirneklis nepaspētu noaust tīklu.

4. Nometne ir tuvu apdzīvotām vietām, jo attēlā redzama vista.

5. Šura devies ķert tauriņus. Aiz telts redzams viņa tauriņu ķeramais tīkls.

6. Vējš pūš no dienvidiem. Gaismas puses var noteikt pēc egļu zariem. Dienvidu pusē koku zari ir garāki, nekā ziemeļu pusē. Tas nozīmē, ka attēla kreisajā pusē atrodas dienvidi, bet labajā – ziemeļi. Spriežot pēc karodziņa uz telts un ugunskura liesmas, vējš pūš no dienvidu puses.

7. Šobrīd ir rīts. Iepriekšējā jautājumā tika noskaidrots gaismas krišanas leņķis. Zēns ar kausu rokā stāv ar krūtīm ziemeļu virzienā. Tas nozīmē, ka kreisajā pusē viņam ir rietumi, bet labajā – austrumi. Zēna ēna krīt rietumu virzienā, kas nozīmē, ka saule atrodas austrumos un šobrīd ir rīts.

8. Vakar dežurēja Koļa. Jau zināmi visu četru zēnu vārdi. Viņus sauc Šura, Koļa, Petja un Vasja (trīs pēdējo vārdi ir uzrakstīti dežūru sarakstā). Kā jau zināms, Šura ķer tauriņus. Var ievērot, ka uz zēnu mugursomām ir uzrakstīti viņu vārdu pirmie burti. Koļa kaut ko meklē savā mugursomā ar burtu “K”. Mugursomā ar burtu “V” redzams fotoaparāta statīvs. Tātad zēnu ar foto kameru sauc Vasja, bet pie ugunskura dežurē Petja. Saskaņā ar dežūru grafiku iepriekšējā dienā dežurējis Koļa.

9. 8. augusts. Spriežot pēc skaitļiem grafikā, kļūst skaidrs, ka šodien ir 8. datums. Mēnesi var noteikt pēc arbūza. Protams, mūsdienās arbūzus var nopirkt arī jūlijā vai septembrī. Tomēr jāatceras, ka bildīte zīmēta vēl senajos padomju laikos, kad tādu ātraudzīgu arbūzu vēl nebija. Bet septembrī bērniem jau jāiet skolā!

 

la.lv

Leave a Comment