Tiesās Latvijas vēstniecības AAE amatpersonu par krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore maija vidū tiesai nosūtījusi krimināllietu Latvijas Republikas vēstniecības Apvienotajos Arābu Emirātos (turpmāk – vēstniecība) amatpersonas apsūdzībā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī krāpšanu un piesavināšanos lielā apmērā.

Apsūdzētajam inkriminēts, ka viņš, būdams valsts amatpersona ar tiesībām rīkoties ar finanšu līdzekļiem vēstniecības bankas kontā un kā Ārlietu ministrijas darbinieks laika posmā no 2013. līdz 2016.gadam, kopsummā izkrāpa un piesavinājās Latvijas Republikai piederošus finanšu līdzekļus vairāk kā 102 721 EUR apmērā. Savas noziedzīgās darbības viņš veica, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, rīkojoties pretēji tā uzdevumiem un interesēm.

Kopumā apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta pirmajā daļā, 177.panta trešajā daļā, 179.panta trešajā daļā, 318.panta otrajā daļā un 318.panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Leave a Comment