Bieži izmanto arī dažādus graudus un sēklas, piemēram, miežus vai rudzus, mežrozīšu augļu un pat bumbieru sēklas. Protams, tonizējošā kofeīna šajos augos nav, bet ikviens no tiem labvēlīgi ietekmē organisma vielmaiņu, palīdz atbrīvoties no nevajadzīgiem vielmaiņas produktiem organismā un tādējādi uzlabo pašsajūtu.
Der arī pieneņu saknes, tās labi attīra organismu un uzlabo vielmaiņu, līdz ar to mundruma efekts var nebūt tūlītējs.
Parasti visas saknes notīra un sagriež gabaliņos. Pēc tam izžāvē un glabā slēgtā traukā. Samaļ pirms lietošanas.
Gatavojot citādo kafiju, garšas uzlabošanai saknes un citus produktus vispirms der apgrauzdēt.
Kafijas vietā organisma tonizēšanai var izvēlēties arī zaļo tēju, citronliānas lapu tēju, rožainās rodiolas (zeltsaknes) sakneņu tēju.