Sastāvdaļas:
(25 trifeles)
• 200 g melnās šokolādes
• 200 ml saldā krējuma
• 45 ml ruma
• 70 g kaltētu zemeņu gabaliņu
• Šķipsniņa malta muskatrieksta un tikpat daudz malta kanēļa
• Šokolādes glazūra vai kakao pulveris apviļāšanai
Pagatavošana:
Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno maltu muskatriekstu un kanēli, uz lēnas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un pievieno smalkos gabaliņos salauzītu melno šokolādi un lēnām maisa, līdz tā izkususi. (Ja visa šokolāde neizkūst, katliņu ieliek karstā ūdens peldē.)
Pēc tam pievieno rumu un smalki sagrieztus zemeņu gabaliņus. Masu stundu patur ledusskapī, lai tā kļūst stingra, un veido sirsniņas vai veļ mazas bumbiņas.
Tās vai nu mērcē šokolādes glazūrā, vai apviļā kakao pulverī. Ja nav pieejamas zemenes, var izmantot smalki sagrieztas kaltētas dzērvenes vai ķiršus.
Rums ar melno šokolādi ir ideāls savienojums, kuru lieliski papildina zemeņu aromāts un pievienotās garšvielas.
Avots: