Tu runā, bet cilvēki novēršas? Tev smird elpa!

Tādēļ, sāksim ar smakojošas elpas galveno cēloni: gaistošajiem sēra savienojumiem (GSS). Gaistošie sēra savienojumi veidojas no mutes dobuma baktērijām, kas rodas smaganu iekaisumu un infekciju gadījumos. Izrādās īstā problēma ir tava mēle. Tās lielā virsma ar daudzajām rievām ļauj uzkrāties mikroorganismiem, kas veido GSS.

Mūsu elpa nepatīkami ož no rītiem, jo šie savienojumi izveidojās nakts laikā. Lai izvairītos no šīs problēmas ievēro pilnu stratēģiju.

  1. Notīri mēli

Mēles tīrīšana palīdz atbrīvot mēli no baktērijām, tas palīdzes pret nepatīkamo smaku. Tu burtiski vari notīrīt savu mēli, izmantojot zobu birsti, bet vēl labāks paņēmiens ir plastmasas mēles tīrītāja izmantošana.

Ja tu tīrīsi savu mēli, izmantojot mazu zobu birsti, iespējams, ka baktērijas tu vienkārši pārvietosi no viena mēles gala uz citu. Savukārt, mēles tīrītāja lielā virsma un plakanais dizains, ļauj tam notīrīt vairāk baktēriju.

Pēc zinātnisko pētījumu datiem, cilvēki, kuri lieto mēles tīrītāju, samazina GSS veidošanos par 42%, bet tie, kas izmanto zobu birsti mēles tīrīšanai, par 33%. Zināms arī tas, ka ar mēles tīrītāju notīrīta mēle, paliek tīra ilgāk.

  1. Tīri zobus un izmanto zobu diegu divas reizes dienā

Ja izpildīsi to pienācīgi, tu atbrīvosies no ēdiena paliekām un mikroorganismiem. Ja tu nekad neizmanto zobu diegu, pamēģini un pēc lietošanas to paosti. Vai tas pretīgi ož? Visticamāk, ka tu esi atradis neveselīgo baktēriju vairošanās midzeni un iespējams, arī ieguvis motivāciju izmantot zobu diegu regulāri. Paturi prātā to, ka gingivīts un peridontīts var izraisīt smakojošu elpu, tādēļ, regulāri apmeklē zobārstu. Dažādi pētījumi saista smaganu Sli**bas ar sirds slimībām, tādēļ, ievēro labāku mutes higiēnu.

  1. Pielūko, lai mutē būtu pietiekoši daudz ūdens

Kad tu jūti, ka tev ir izkaltusi mute, uz tavas mēles, smaganām un zobiem var nokļūt liels daudzums atmirušo šūnu. Ja tavā mutē nav pietiekoši daudz siekalu, lai tās aizskalotu, baktērijas barosies no atmirušajām šūnām un vairosies. Baktēriju savairošanās var novest pie nepatīkamas un smakojošas elpas rašanās.

Ja tu bieži jūti, ka tava mute ir sausa, pamēģini mutes skalojamo līdzekli “Biotene”, kurš lieliski palīdz tikt galā ar mutes sausumu. Ja tava elpa smird, vienkārši izskalo muti ar ūdeni. Skalošanas process fiziski aizskalos daļu no smaku izraisošajām baktērijām.

Avots: menshealth.co.uk

Leave a Comment