Ūdeni dzert pirms vai pēc ēšanas? Beidzot uzzināju!

Ūdens ēdienreižu laikā

 

  • Ja dzerat ūdeni pirms ēšanas, tas palīdzēs ēšanas laikā ātrāk rast sāta sajūtu, tādējādi samazinot uzņemto kaloriju daudzumu. Īsāk sakot – ja dzersiet ūdeni pirms ēšanas, tas aizņems daļu kuņģa un tādēļ daudz nemaz nevarēsiet apēst. Ja ēšanas laikā dzerat tīru ūdeni, nevis mākslīgi saldinātus dzērienus, Jūs samazināsiet uzņemto kaloriju daudzumu.
  • Glāze ūdens pirms ēšanas attīra organismu no toksīniem, uztur limfātisko sistēmu normas robežās un paātrina metabolismu, tāpēc tādā veidā Jūs veiksmīgi attīrīsiet kuņģi un zarnas.
  • Ūdens sniedz organismam nepieciešamo mitrumu. Pēc miega mūsu organisms ir atūdeņojies, tādēļ ir ļoti svarīgi dzert ūdeni pirms brokastīm. Glāze ūdens pirms ēšanas paātrinās vielmaiņu un sniegs enerģiju visai dienai.

 

Ūdens pēc ēšanas

  • Ūdens palīdz gremošanas traktam. Ilgu laiku tika uzskatīts, ka ūdens traucē sagremoties pārtikai, taču neseni pētījumi pierādīja pretējo – ūdens pēc ēšanas palīdz gremošanas sistēmas darbībai, turklāt ūdens pēc ēšanas palīdz organismam ātrāk uzsūkt nepieciešamās vielas.

Atcerieties, ka dzert ūdeni ir veselīgi un nepieciešami. Kad tieši to darīt – tas viss atkarīgs no katra paša. Ja dienā uzņemsiet organismam nepieciešamo ūdens daudzumu, Jūs vienmēr būsiet tonusā un jutīsieties labi!

Pastāstiet arī draugiem!

Leave a Comment