Uz ēdiena uzlaidās muša – ko nu?!

Izrādās, ka tiklīdz muša ir nosēdusies uz ēdiena, tā izvemjas. Mušas šādi rīkojas, jo tās nespēj sakošļāt pārtiku, tā vietā viņas uz tās atvemj sašķeļošus enzīmus un tad visu iesūc atpakaļ.

Maznozīmīgs nav arī tas, ka mušas pārnēsā teju 200 dažādu cilvēkam kaitīgu baktēriju paveidus. Tas saistīts ar mušu ieradumu nolaisties uz pūstošām lietam, piemēram, fekālijām.

Uz mušas kājām ir izvietoti mazmazītiņi matiņi, pie kuriem pieķeras bīstamas baktērijas. Tiklīdz muša nolaižas uz ēdiena, tur nonāk arī visas tās pārnēsātās baktērijas.

Entomologs un Orkinas kaitēkļu apkarošanas uzņēmuma direktors skaidro: “Tām tik vien kā uz sekundi jāpieskaras ēdienam ar savam kājām, lai uz tā nonāktu visas mušas pārnēsātās preteklības.

Lasi vēl: Ģimeni no milzīgas nelaimes izglāba KAZA – kā tas ir iespējams?

Ņemot vērā, ka mušas pārnēsā nopietnas, lipīgas Sli**bas, tādas kā holēra, dizentērija un vēdertīfa infekcija, ieteicams izvairīties no tāda ēdiena lietošanas uzturā, kuram uzlaidušās mušas.”

Tev noteikti nevajadzētu justies slikti par mušas aiztrenkšanu vai nosišanu, ja tā ielidojusi tavās mājās. Galu galā tas ir vienīgais veids, kā neļaut šim divspārnim ievazāt pārtikā Vese***ai kaitīgas baktērijas.

Avots: mirror.co.uk

Leave a Comment