Uz iesma cepta stirnāža gaļa rabarberu marinādē

Dikli_Stirnazis_Ilze_Petersone_11-664x442

Tuvojas svētki – lai parastais šašliks atkal nerotātu tava iesma kātu, piedāvajam recepti kam interesantākam.

Uzzini nepieciešamās sastāvdaļas un recepti!

 

Sastāvdaļas

1 kg stirnāža gaļas, 300 g rabarberu, 1 ķiploka daiviņa, 400 g sausa sarkanvīna, 75 ml olīveļļas, 35 ml sarkanvīna etiķa, 3 kadiķogas, 5 melno piparu graudi, 2 smaržīgo piparu graudi, 5 zaļo piparu graudi, l šķipsniņa ķimeņu, svaigs rozmarīns, timiāns, raudene, sāls – pēc garšas.

Pagatavošana

Gaļu apstrādā. Piestā saberž piparus, kadiķogas un ķimenes, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un ķiploku, visu saberž. Masai pievieno olīveļļu un ļauj 5 minūtes ievilkties. Gabaliņos sagrieztu gaļu apviļā garšaugu maisījumā, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, pārlej ar vīnu un etiķi. Visu samaisa un atstāj istabas temperatūrā 30 līdz 60 minūtes ievilkties.

Gatavošanas laiks uz karsta grila – 5 līdz 7 minūtes. Pēc noņemšanas no grila pārsedz ar foliju un atstāj gaļu atpūsties 3 minūtes.

 

Avots:

aLA

Leave a Comment