Vai drīkst nodarboties ar sportu, kamēr esi stāvoklī – lūk, kas tev jāzina!

Aeorobikas vingrinājumu, spēka treniņu un iegurņa pamatnes vingrinājumu izpildīšana grūtniecības laikā ir drošas sporta metodes – tās palīdz tavam ķermenim sagatavoties gaidāmajām pārmaiņām.

Mēs tev piedāvāsim dažādus drošus vingrinājumus, ko vari pildīt grūtniecības laikā!

Aerobikas vingrinājumi

Kamēr esi stāvoklī, vislabāk būtu izvairīties no ekstrēmiem treniņiem, kas iekļauj pēkšņas, straujas kustības, kā, piemēram, slidošana, slēpošana, snovbordošana. Tomēr zemākas intensitātes treniņi būs tieši laikā – staigāšana, stacionāra riteņbraukšana un peldēšana.

Kardio, kas iekļauj atlēcienus, kā, piemēram, skriešana, nav ieteicams, tomēr, ja ir vēlme, tad to vajadzētu darīt tikai pirmajā trimestrī.

Peldēšana un citas ūdens aktivitātes ir labākās sportiskās aktivitātes, ko veikt grūtniecības laikā. Kad tu atrodies ūdenī, no locītavām tiek noņemts liekais spiediens, kas liek tev justies daudz komfortablāk.

preg-water

Pirmajā trimestrī ārsti iesaka grūtniecēm veikt 150 minūšu aerobikas vingrojumu nedēļā (vai 30 minūtes piecas dienas nedēļā).

Vēlāk jau vingrinājumus var samazināt līdz 20 minūtēm dienā.

Spēka treniņi

Kamēr esi stāvoklī, svarīgi ir cilāt vieglus svarus un iegūt muskuļus, jo tu gatavojies savam jaunajam bērniņam. Svarīgākais ir ievērot pareizu tehniku. Viegli svari un pareizi vingrojumu atkārtojumi palīdzēs uzaudzēt muskuļus, neuzliekot ķermenim nevajadzīgu stresu.

Lasi vēl: Lietas, ko tev neviens nestāsta par grūtniecību, bet būtu jāzina!

preg-weights

Iegurņa pamatnes vingrinājumi

Iegurņa pamatnes vingrinājumi izpleš un savelk iegurņa pamatnes iekšējos muskuļus. Šie vingrinājumi grūtniecības laikā ir svarīgi, jo tie stiprina iegurņa serdes muskuļus, kas palīdz izvairīties no neparedzētām noplūdēm. Spēcīgi muskuļi palīdz arī bērna dzemdēšanas procesā, tādā veidā dzemdības padarot vienkāršākas un ātrākas.

Labi ir tas, ka tev nav jāatrodas sporta zālē, lai izpildītu šos vingrinājumus – vari trenēties pat sēžot mašīnā vai sēžot pie galda.

Šie vingrinājumi ir ieteicami arī pēc grūtniecības, tie palīdzēs paātrināt “atlabšanas” laiku.

Grūtniecības laikā svarīgi ir saglabāt mobilitāti, jo nāksies saskarties ar paaugstinātu stresa līmeni un spiedienu, kas tiks uzlikts uz muskuļiem, locītavām un ķermeni kopumā. Atceries izvairīties no vingrinājumiem, kas pieprasa asas, straujas kustības, kā arī necilā smagus svarus. Fokusējies uz vingrinājumiem, kas ir droši.

Avots: shareably.net

Leave a Comment