Vai mazkustīgs dzīvesveids ir tik pat kaitīgs kā smēķēšana?

Lielbritānijas Kultūras mēdiju un sporta departaments brīdināja ierēdņus, ka mazkustīgs dzīvesveids nogalina tikpat daudz cilvēku kā smēķēšana.

Pētījumi atklāja, ka viena ceturtā daļa no pieaugušajiem pat reizi nedēļā nenodarbojas ar 30 minūšu ilgām fiziskām aktivitātēm un neko nedara, lai kontrolētu savu svaru.

Sporta ministre, Treisija Krauča, atzīst, ka iesaistīšanās sporta aktivitātēs ir sarukusi kopš 2012. gada Olimpiskajām spēlēm un nu viņa ir laidusi klajā jaunu stratēģiju, lai iedrošinātu lielāku iesaistīšanos aktivitātēs.

Šobrīd mazkustīgs dzīvesveids ir ceturtais lielākais slimību un invaliditātes cēlonis Apvienotajā Karalistē.

Nodarbošanās ar sportu vai fiziskām aktivitātēm var aizkavēt un apturēt fizisku un garīgu saslimšanu veidošanos, tādu kā vēzis, sirds Sli**bas, sirdslēkmes, demence, depresija vai otrā tipa diabēts.

Fiziskas aktivitātes nāk par labu arī svara kontrolēšanai.

Vecāka gadagājuma cilvēkiem ir īpaši svarīgi iesaistīties un piedalīties piemērotās fiziskās aktivitātēs, lai uzturētu veselību un gan aizkavētu, gan izvairītos no ar vecumu saistītām Vese***as problēmām.

Fiziskas aktivitātes ne tikai palīdz uzturēt veselas sirdis, bet arī nostiprināt locītavas, uzlabot garastāvokli un palīdzēt cīnīties ar hroniskām saslimšanām, piemēram sirdslēkmēm un vēzi.

Kraučas kundze stāstīja, ka vēloties, lai jaunie cilvēki priecātos par to, ka skolās viņiem ir fizkultūra un, ka tā palīdz apgūt pārējos mācību priekšmetus.

Viņa minēja, ka sporta zālēm un citām sportošanas vietām jābūt brīvi pieejamām visiem cilvēkiem.

“Sportam ir ļoti pozitīva ietekme uz cilvēka dzīvi un es vēlos līdzdalību sportā ierakstīt šīs nācijas DNS,” saka Kraučas kundze.

“Es vēlos pārliecināties, ka sporta sektors ļauj iesaistīties visiem, neatkarīgi no tā, kas viņi ir un cik prasmīgi viņi ir, ” viņa piemetina.

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment