Vai pēc saaukstēšanās nepieciešams izmest dekoratīvo kosmētiku?

Kā norāda ārsti, uztraukumam īsti nav pamata. Nenoliedzami, ja cilvēks vēlas būt īpaši piesardzīgs, tad nopirkt citus dekoratīvās kosmētikas produktus saaukstēšanās laikam neviens viņam neliedz, taču tas nav nepieciešams, tā kā saslimšanas iespēja ir pavisam neliela.

Visi mikroorganismi – baktērijas, vīrusi un mikrobi vairojas mitrumā. Sausumā mikroorganismi īsti nespēj izdzīvot. Tātad, nav jāuztraucas par pūderveida un presētajiem produktiem. Visos krēmveida un šķidrajos dekoratīvās kosmētikas produktos principā mikroorganismi izdzīvot un vairoties var, taču minimāli, jo dekoratīvās kosmētikas vide mikroorganismiem ir pārāk sintētiska.

Lasi vēl: Nesaslimt no kosmētikas: septiņas lietas, kas jāzina par alerģijām

Ja tev tomēr nepatīkama šķiet doma, ka tavos krēmveida produktos (piemēram, lūpu krāsā) vai grima otiņās dzīvo mikroorganismi, tad iesakām otiņas pavisam vienkārši izmazgāt un pēc tam iemērkt alkoholā. Krēmveida kosmētikas produktu virsējo kārtiņu vari noslaucīt ar alkohola salvetītēm, kas domātas nelielu brūču apstrādāšanai un ir nopērkamas aptiekās. Mikroorganismi nevienā no produktiem “neiesūksies”, tāpēc pietiks, ja notīrīsi virspusi.

Atgādināsim, ka tavs organisms vidēji nedēļas laikā kopš saslimšanas brīža izstrādā antivielas, kas nozīmē, ka tie paši baciļi nevar tev likt saslimt no jauna. Cits jautājums ir tad, ja šo dekoratīvo kosmētiku lieto vēl kāds cits, lai gan arī tad saslimšanas iespēja ir minimāla.

Avots: rd.com 

Leave a Comment