Vai tu esi gatavs attiecībām? Svarīgākie jautājumi, kas sev jāuzdod

Attiecības ir sarežģītas un arī vienkāršas – tas patiesībā ir atkarīgs tikai no tā, kā paraugāmies un strādājam ar tām. Protams, pie attiecībām ir jāstrādā un jādara viss, lai gan mēs, gan mūsu partneris spētu tajās justies labi un laimīgi. Bet pirms uzsākt attiecības, ir svarīgi pajautāt sev trīs galvenos jautājumus: Vai es esmu patiess? Vai es esmu atbildīgs? Vai es protu cienīt citus tā, kā cienu sevi? Un, ja kaut viena no atbildēm ir noliedzoša, vēlams aizdomāties, kā varam sevi mainīt uz labo pusi.

PATIESUMS – īsta mīlestība spēj rasties tikai tad, kad jūs abi esat patiesi

Pirmā un pati svarīgākā īpašība ir spēja būt patiesam. Daudz un dažādi varam runāt par to, kā būt patiesam, jo tā tik tiešām ir sarežģīta tēma; tas ir ilgs un nogurdinošs darbs ar sevi. Bet galvenais jautājums saistībā ar spēju būt patiesam ir šāds: Vai tu ikdienā mēdz rīkoties tā, lai izpatiktu citiem vai iederētos situācijā? Un šķiet, ka ikviens no mums tā ir darījis. Iederēšanās nav būšana par sevi – sava patiesā es atklāšana. Atgriežoties pie attiecībām un patiesuma – tad kādēļ patiesums ir tik svarīgs? Tieši tādēļ, lai pēc nedēļām, mēnešiem vai gadiem ilgām attiecībām viss veidotais nesabruktu kā kāršu namiņš. Lai jūs justos abpusēji saprasti. Lai tu būtu kopā ar savu mīļoto, nevis ar ideju par viņu.

ATBILDĪBA jeb tu esi atbildīgs par tiem, kurus esi pieradinājis

Mēs dzīvojam sabiedrībā, kuras galvenā prioritāte ir pašpietiekamība, kas tiek īstenota ar visiem iespējamajiem resursiem. Sevis piepildīšanas ceļā mēs varam un par mēdzam aizmirst par to, ka esam svarīgi saviem tuvākajiem. Un, kaut neesam atbildīgi par to, lai citi būtu laimīgi, mēs esam atbildīgi par cilvēkiem, kas nolēmuši savu dzīvi saistīt ar mums.

CIEŅA – tavs partneris ir tikpat svarīgs un cienījams, kā tu

Tava partnera sapņi ir tieši tikpat svarīgi kā tavi. Un tavi hobiji ir tikpat svarīgi, kā viņa. Sarakstu var turpināt ilgi un ilgi, bet galvenais ir saprast, ka neviens o attiecībās iesaistītajiem nav uzstādāms augstāk par otru. Konflikti veidojas tādēļ, ka mums katram ir citādāka izpratne par pasaules kārtību, mums katram ir savs viedoklis par to, kāds ceļš mums ejams.
 

Kopsavilkumā – būsim atbildīgi, patiesi un cieņas pilni, kas iesaistīsimies jaunās attiecībās. Tas būs pirmais solis, lai izbaudītu patiesi veiksmīgas attiecības.

Avots:

1logo2

Leave a Comment