Vai tu svīsti par daudz?

Vidusmēra meitene stundas laikā izsvīst apmēram 140 g, kas ir viena vesela vīna glāze. Nemaz nerunājot par sviedru izdalīšanos, stresa, smagu treniņu un saspringuma laikā.

Svīšana ir diezgan nepatīkama padarīšana, un, iespējams, ka tu svīdīsi pat vairāk nekā vidusmēra meiča. Ir pierādīts, ka sievieties, kas ir labā formā, svīst pat vairāk nekā tās, kuras nav. Neskatoties uz sviedru atstātajiem traipiem, svīšana patiesībā ir ļoti laba lieta.

Likumsakarība starp fitnesu un svīšanu: treniņu laikā jūsu ķermenis pielāgojas – svīst gan pie zemes temperatūras, gan pie augstākas. Pamatā tavs ķermenis iemācās darboties pastiprinātā režīmā visu laiku, tāpēc tas svīst vairāk, lai nodrošinātu vēsumu un izvairītos no karstuma dūriena tuvojošās fiziskās slodzes laikā.

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem, tas varētu būt iemesls, kādēļ sievietes vēl aizvien svīst mazāk nekā vīrieši (vidēji četras reizes mazāk). Padomājiet, sievietēm alu laikmetā nenācās ne tuvu darīt tik daudz fiziska darba, cik vīriešu kārtas kolēģiem.

Kamēr fitnesa mīļotāji par svīšanu ir stāvā sajūsmā, tikmēr 1-3% no sievietēm svīst daudz par daudz. Hiperhidroze (pastiprināta svīšana) var būt ne tikai kaitinoša un apkaunojoša, bet arī smagā formā pat bīstama, tā var novest pie dehidrācijas un elektrolītu līdzsvara traucējumiem.

Ja tev ir sajūta, ka tu svīsti vairāk nekā tev vajadzētu, pat tad, ja nav karsti un tu neesi stresā (viscaur vai konkrētā ķermeņa vietā), vai arī tu ciet no nakts svīšanas, tad dodies pie sava ārsta, lai noskaidrotu pārmērīgās svīšanas cēloni!

 

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">pff</cite>

    Tukšs raksts. Es tāpat zinu, ka svīstu par daudz, un aizgāju pie ārsta, no kura nebija nekāda labuma, jo vairogdziedzera analīžu rezultāti bija labi, un ārsts tikai raustīja plecus.

  • <cite class="fn">zane</cite>

    Tas tiešām ir kaitinoši. Man šī problēma pastāv jau no jaunības gadiem. Un jo vecāka palieku ,jo vairāk svīstu.

Leave a Comment