Vai ūdens dzemdības tiešām ir drošas? Atgadījums, kas liks padomāt pirms šāda soļa speršanas

Spriežot pēc tiesas rīcībā nonākušajiem dokumentiem, Eimija nekādā ziņā nebija laba kandidāte ūdens dzemdībām, jo tās nebija zema riska dzemdības. Par spīti tam, ka viņas nedzimušā bērna sirdspukstos tika novērota anomālija, vecmātes īstenoja dzemdību plānu, liekot Eimijai iegulties vannā.

Vecmātes nesekoja līdzi bērna sirds ritmam un nekonsultējās ar dzemdniecības speciālistiem šīs problēmas sakarībā. Bentonu ģimenes advokāti pauž pārliecību par to, ka, ja dzemdības pieņēmušās vecmātes regulāri sekotu līdzi bērna sirds ritmam ar lietošanai ūdenī paredzētu ierīci, tādu kā Sonicaid, viņas daudz ātrāk būtu sapratušas, ka ar bērna sirds ritmu kaut kas nav kārtībā un pieņemtu lēmumu nekavējoties veikt ķeizargriezienu – nevis spiest. Diemžēl Eimijas dēls nāca pasaulē dabīgā veidā un viņam 15 minūtes trūka dzīvības procesiem nepieciešamā skābekļa.

“Ārā izvilktais bērns šķita Mir*s,” Rodžers informēja Oregon Live žurnālistus.

Zem ūdens pavadītais laiks, kura gaitā netika veiktas dzīvības pazīmju pārbaudes, izraisīja neatgriezenisku smadzeņu bojājumu – tagad četrus gadus vecais Lūks sadzīvo ar dzemdību izraisītu cerebrālo trieku. Viņš nespēj nedz staigāt, nedz runāt. Lūka vecākiem tiesa lika piešķirt 13 miljonus ASV dolāru (11,8 miljonus eiro) lielu kompensāciju, pieprasīto 36 miljonu (32,6 miljonu eiro) vietā- šī summa ir vislielākā, kāda jebkad piešķirta par Slim**cas darbinieku nolaidību pret pacientu.

Šī stāsta sakarā ASV Vecmāšu Koledža un ASV Dzemdību centru asociācija nāca klajā ar paziņojumu, ka pēc viņu domām ūdens dzemdības ir droša alternatīva gaidībās esošām mātēm.

“Dzemdības ūdenī ir droša izvēle dažām sievietēm, tomēr, lai lemtu par labu šai izvēlei, sievietei jābūt ideālai kandidātei ar zemu riska faktoru,” apgalvo Dr. Lindseja Apela, Mērsija Medicīnas centra ginekoloģe. “Ūdens dzemdības nedrīkstētu nozīmēt sievietēm, kurām grūtniecības laikā novērotas jebkādas komplikācijas.” Lai arī sievietes arvien biežāk izvēlas dzemdības mājās, Dr. Apela kategoriski pret tām iebilst: “Anesteziologa pieejamība, operāciju zāle un pēcdzemdību medikamenti ir ļoti svarīgi. Pacientēm ir iespēja piedzīvot dabiskas dzemdības ar minimālu iejaukšanos, tomēr, ja šāda vajadzība pēc  ārstu iejaukšanās uzrodas, ir krietni drošāk atrasties Slim**cā.”

Avots: womansday.com

Leave a Comment