Vai var nodarboties ar sportu kritiskajās dienās?

Iespējams, jums paveicas un jūs nenomoka velkošas sāpes vēdera lejas daļā, bet arī neciešat no jebkādām hroniskām saslimšanām. Ja šāda rakstura problēmas nav tad no treniņiem labāk neatteikties, tikai vajadzētu samazināt  slodzi, piemēram, saīsināt  nodarbības laiku, samazināt  vingrojumu intensitāti.

Ja jūs nepamet diskomforts un vājuma sajūtu, bet vēlme  nodarboties ar sportu ir pietiekami spēcīga, tad iespējams mēnešreižu laikā jāpievēršas pie mazāk smagākiem veidiem, piemēram, pilates vai joga. Palates darbojas uz visām muskuļu grupām, dod īpašu nozīmi pareizai elpošanai, pie tam neradot īpašu noslogojumu organismam, uzturot tonusā.

Ja jums ir kaut kādas ginekoloģiska rakstura saslimšanas, tad pirmām kārtam jums jāiziet uz konsultāciju pie ārsta-ginekologa. Iespējams šajā periodā vislabākā izeja būs īslaicīgais treniņu pārtraukums, lai nerastos lieki sarežģījumi. Ja gadījumā jūs nevēlaties izlaist ikdienas treniņus, augsti kvalificēts ārsts-fizioterapeits var ieteikt jums vingrojumus, kas nenodara pāri jūsu organismam, bet arī atvieglos pašsajūtu mēnešreižu laikā.

Ja pat kritiskajās dienas jūs nepamet labs noskaņojums, jūs esat pilna ar enerģijas, tad jums noderēs ar dažu vingrinājumu palīdzību mazināt sāpes vēdera lejasdaļas rajonā. Pirmkārt vajag pievērsties Pilatēm . Ja pret šo vingrojumu veidu attieksies nopietni, un profesionāli, tad sasniegt vēlamo rezultātu varēs pavisam ātri. Sāpju samazināšanai palīdz vingrojumi vēdera presei un stiepšanās. Jāsaprot, ka sāpes pazudīs, bet izdalījumi, visdrīzāk stipri pieaugs.

Regulāras sporta nodarbības veicina daudzu problēmu ātru risinājumu, kas saistīts ar veselību, tajā skaita ginekoloģija. Kardiotreniņus rekomendē sākt nedēļu pirms kritiskam dienam. Tas uzlabo As**sriti, kā arī palīdzes vieglāk pārdzīvot mēnešreižu periodu.

Iespējams, jūs cītīgi vērojat svara svārstības. Tad jūs noteikti pamanījāt, ka otrā cikla pusē parasti tiek novērots neliels svara pieaugums. Šī parādība saistās ar hormonālām pārmaiņām un ūdens aizturi, tāpēc nedrīkst celt trauksmi. Liekas svars drīzumā nozudīs.

 Avots: www.giosa.ru

Leave a Comment