Vai vēl atceries mazo Idu no Emīla nedarbiem? Lūk kā viņa izskatās tagad

“Emīla nedarbi” – 1985.gada latviešu filma, kuru vismaz vienu reizi esam redzējuši mēs visi.

“Emīla nedarbi” ir 1985. gadā Latvijas PSR televīzijas bērnu filma. Filmas režisors ir Varis Brasla. Filma uzņemta Rīgas Kinostudijā pēc Astridas Lindgrēnas stāsta “Lennebergas Emīls” motīviem.

Filmas varonis – sešgadīgais Emīls ir īpaši labsirdīgs un enerģisks puisēns. Lauku viensētā, kur ģimenes un mājas ļaužu vidū viņs dzīvo, atrodas iespēja vienmēr likt lietā savu nevaldāmo enerģiju.

Vai nu jāpalīdz zinātkārajai māšelei Idai, vai ikdienas rūpēs aizņemtajam tēvam, vai mīļajai, gādīgajai māmuļai vai vēl kādam citam – Emīls vienmēr ir gatavs nākt talkā.

Tiesa, viņa darbu rezultāti nez kāpēc neiznāk gluži tādi kā sākumā gribēts, un, kā par brīnumu, uzslavas vietā bieži seko sods, taču tas nespēj noslāpēt mazā nebēdņa atsaucību un darboties kāri. Emīla sirdij ir tuvas visas cilvēku rūpes un viņš cenšas tiem palīdzēt kā vien prazdams.

Te arī slēpjas būtība komiskajām situācijām, kas izveidojas negaidīto un jautro notikumu virknē. Filma spilgti atklāj kāda zēna raksturu, kurš, izaugot par vīru, būs cienīgs ieņemt atbildīgu vietu dzīvē.

Lasi arī: Numeroloģija: kā aprēķināt savas bīstamās dienas

Lasi arī: Numeroloģija: kā noskaidrot veiksmīgākos dzīves periodus pēc dzimšanas datuma

Filma veidota pēc Astrīdas Lingrēnas darbu motīviem.

Pašu Emīlu un viņa nedarbus mēs atceramies, arī nocitēt kādu no rindiņu no filmas droši vien varētu, bet vai atceramies Emīla mazo māsiņu Idu?

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu kā mazās Idas aktrise izskatās tagad

Leave a Comment