Valsts vides dienests pasniegs “Zaļās izcilības balvas”

Turpinot pirms četriem gadiem aizsākto tradīciju, Valsts vides dienests (VVD) arī šogad pasniedz apbalvojumu “Zaļās izcilības balva” uzņēmumiem un pašvaldībām, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides aizsardzības normatīvo aktu prasības, kā arī pēc savas iniciatīvas veic pasākumus, kas mazina ietekmi uz vidi.

Ceturtdien, 2018. gada 6. decembrī, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks “Zaļās izcilības balvas 2018” saņemšanai izvirzīto apbalvošanas ceremonija. Tajā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

“Zaļās izcilības balvas” ieguvēju noteikšanai VVD ir pilnveidojis vērtēšanas kritērijus un novērtējis piesārņojošo darbību veicējus valstī. Iekļaušanai “zaļajā sarakstā” vērtēja uzņēmumus, kas ir A, B vai C kategorijas piesārņojošo darbību veicēji, un pašvaldības. Lai motivētu uzņēmējus ikdienā strādāt un rīkoties saskaņā ar “zaļās” domāšanas principiem, kopš pagājušā gada tiek pasniegtas arī veicināšanas balvas uzņēmumiem.

VVD “Zaļās izcilības balvas” pasniegšanu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Leave a Comment